Privé Fashion Events Retro Edition – colecții colorate, pline de inspirație și fantezie!

În weekendul trecut s-a desfășurat unul dintre cele mai inedite show-uri de modă de acasă – „Privé Fashion Events”. Evenimentul a avut loc, la Complexul Etno-Cultural ,,Vatra”, în cadrul Festivalului #MAI Retro, unde mai mulți designeri autohtoni și-au prezentat colecțiile voalate expuse în aer liber, într-o atmosferă relaxantă și nonconformistă.

separator

Și de această dată, ediția a fost una specială, îmbinată cu senzații tari! Modelele au defilat #fărătocuri, pe un podium #maiverde, decorat cu flori și înconjurat de mașini retro.

 Marina Cimbir, organizatoare eveniment „Privé Fashion Events”

„Am fost foarte impresionate din start de idea unui fashion show în aer liber și evident am acceptat parteneriatul cu cei de la Vatra. Chiar dacă am avut foarte puțin timp pentru pregătiri, cred că ne-a reușit să aducem acel Privé mood la festivalul Mai Retro. Le suntem extrem de recunoscători celor care ne-au susținut și ne-au ajutat să creăm ediția Retro din cadrul proiectului Privé Fashion Events: fabulosul verde al Daria Room; Vinurile selecte marca Vinaria din Vale; indispensabila cosmetică naturală Antos; zânele noastre de la Beauty Academy ADIT; extraordinarele decoratoare de la Mille Fiori şi celor de la Beauty Space, toţi au fost generoşi cu oaspeţii noştri şi i-au răsfăţat cum doar ei pot. Acest proiect a fost ceva nou pentru noi, însă am rămas foarte mulţumite căci am avut ca de obicei colecţii frumoase şi designeri vestimentari creativi şi îndrăzneţi!”
În cadrul „Privé Fashion Events Retro Edition”, oaspeții au admirat și au apreciat creațiile tinerilor designeri de acasă ca: Nikita Rinadi, Șotropa, Bobbin, Irina Kroitor, Top Coat, cu colecții pentru cele mai stilate femei! Iar pentru micile fashioniste, Agenția Luxury Style Mini Models care au prezentat două colecții cochete semnate de brandul Mini Lady și Lidia Selici.
Olga Tovstenco, designerul brandului Top Coat by Olga Tovstenco

„De fiecare dată, femeile noastre foarte frumoase mă inspiră. Când creez ținutele, mă gândesc la modul cum să descopăr feminitatea și farmecul femeii. Fiecare are frumusețea sa deosibită, iar ținuta subliniază acest lucru. Foarte mi-a plăcut idea „retro”, retro -auto, eveniment în aer liber. Fetele de la „Prive Fashion Events” sunt foarte bravo! Totul a fost organizat la un nivel foarte înalt și neobișnuit, non-conformist. Și eu, în colecția noastră am inventat detalii în stil retro.”

Otilia Șotropa, designerul brandului Șotropa

„Sunt la început și încerc să propun concepțiile stilistice ce-mi caracterizează stilul într-un mod mai neobișnuit. Culorile si unele țesături cred că o să le găsiți în mai multe colecții, deoarece ele îmi conturează stilul. De fapt multe croiuri sunt inspirate din modelele de haine ce le purta mama mea în tinerețea sa. Ea pentru mine o fost un exemplu stilistic și cred că de la dânsa am moștenit acest talent. Umerii mari sunt caracteristici anume acelei perioade și eu am încercat să readuc aceaastă tendință într-o  manieră mai modernă,pentru vă se spune că un trend nou în modă este ceva din trecut uitat…. Este doar puținul din ce pot sa vă redau din acest domeniu, pe care îl iubesc foarte mult, simt tot ce fac și cred că moda ori o știi, ori nu o știi…”

Lidia Selici, designer 

„Pentru ediția Retro am prezentat o mini colecție pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 13 ani. Pot să spun că lucrul cu cei mici este foarte complex și în același timp foarte plăcut, mai ales atunci când vezi emoțiile și fericirea din ochișorii lor. Modelele mele au fost adevărate prințese, ținutele fiind selectate individual, astfel creând o imagine unică. Apropo, o rochițăam cusut-o timp de o noapte exclusiv pentru acest eveniment.”

Irina Kroitor, designer

„Am prezentat o colecție în nuanțe pastelate, din materiale delicate și confortabile, în care se regăsesc elemente retro. De asemenea, am îmbinat armonios stilul pijamal cu cel de tricotaj. Modelele au defilat fără tocuri, de aceea fiecare femeie, indiferent de vârstă își poate găsi ținuta portivită atât pentru un eveniment mai special, cât și pentru oficiu, sau o ieșire în oraș. Și cel mai important, în aceestă colecție am folosit tehnica de aplicare a desenului direct pe stofă, care este o tendință în vogă, iar astfel de haine ar trebui să fie purtate zi de zi, deoarece este foarte frumos.”

Antonella Gobjila, designerul brandului Bobbin

„Inspirată din natură și știintele fixe, la îndemână cu stofa italiană am început colecția “ANTONELLE” care îmi poartă numele și totalmente mă reprezintă! E noua etapa a brandului, deoarece am ieșit din standartele noastre anterioare și am creat ceva nou! E primul proiect de prezentare a colecției marca #Bobbin și urmează încă multe altele.”

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

De 1 Mai, artiștii autohtoni au petrecut la iarbă verde, alături de maestrul Gheorghe Urschi
Articolul anterior
A băut și a nimerit cu mașina într-un pilon de electricitate! Vezi ce a urmat
Articolul următor