Profesoarele care se plângeau de mită mică, continuă să lucreze și amenință elevii că se vor răzbuna

Profesoarele de la Colegiul de Ecologie, care au apărut în imaginile publicate pe internet, în care se plângeau că primesc mită prea mică de la elevi, continuă să activeze în cadrul instituției și chiar amenință elevii că se vor răzbuna.

separator
Despre acest lucru a relatat Ministrul Educației, Liliana Nicolaescu Onofrei.

„Dragi elevi ai Colegiului de Ecologie, considerăm ferm instituția de învățământ trebuie să fie pentru dumneavoastră un mediu sigur, bazat pe corectitudine și profesionalism. În continuare, vom monitoriza atent cazul descris pentru a ne asigura că vor fi aplicate sancțiuni proporționale faptelor și vom întreprinde acțiuni în vederea asigurării unui proces educațional desfășurat într-un climat emoțional favorabil”, a scris ministrul pe pagina de Facebook, potrivit diez.md.

Totodată, ministrul a mai punctat și un mesaj administrației Colegiului de Ecologie să respecte cadrul legal, codul de etică și întreprinderea unor acțiuni corespunzătoare rezultatelor anchetei.

Amintim că pe 26 septembrie, potrivit unui comunicat de presă al CNA, două profesoare de la Colegiul de Ecologie din Chișinău au fost escortate pentru a fi audiate în cadrul unei cauze penale în care acestea sunt bănuite de trafic de influență. Femeile erau suspectate că ar fi pretins și perceput bani de la elevi în schimbul favorizării acestora la examene sau pentru majorarea notelor.

alte Articole interesante