Profesorul de la medicină care ar fi hărțuit sexual o studentă, a fost obligat să își ceară scuze publice

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a contatat că faptele profesorului de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, acuzat de o studentă ar fi hărțuit-o sexual, reprezintă hărțuire pe criteriu de sex în câmpul muncii.

separator
Decizia a fost luată la data de 4 martie curent. Este vorba despre șeful Catedrei Epidemiologie de la USMF, Viorel Prisacari, cazulul devenind public după ce la începutul lunii septembrie, portalul de știri agora.md a publicat un reportaj video în care mai multe persoane susțin că au fost hârțuite de profesor.

„Îmi făcea complimente chiar la felul cum arăt, sânii cum sunt. De fiecare dată când lucram cu dumnealui la măsuța pe care o are în cabinet, îmi propunea să mă așez la măsuța aceea și lângă mine, tot îmi atingea picioarele. Eu tot mă feream, dar el spunea „stai, puișor, nu te deranja, ce te rușinezi”, spunea Aliona Nastas, una dintre victime.

Ulterior, în urma materialului, Viorel Prisacari, prin intermediul avocatului său, a expediat o scrisoare unei pretinse victime ale sale, Aliona Nastas, prin care îi solicită să dezmintă informația apărută, dar și să-i fie achitat un prejudiciu moral de un milion de lei. În caz contrar, profesorul își va acționa subalterna în judecată, potrivit unimedia.info.

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a decis că Prisacari trebuie să-și stopeze comportamentul de acest gen față de Aliona Nastas și să-și ceară scuze public la ședința catedrei.

De asemenea Universitatea de Medicină va trebui să realizeze un sondaj printre studenți și angajați privind clipatul psiho-emoțional și discriminarea pe criterii protejate de lege. Ulterior va trebui să elaboreze un plan de acțiuni în baza rezultatelor spndajului și va realiza o serie de instruiri privind nediscriminarea și asigurarea egalității pentru angajați și studenți.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante