Proiectul #InternetFărăGriji a fost lansat cu succes

Sâmbăta aceasta, Moldcell, în parteneriat cu “La Strada” și Tekwill, a lansat proiectul educațional #InternetFărăGriji și a organizat primul seminar practic privind siguranța online pentru părinți și copii.

separator

Organizatorii evenimentului au fost plăcut surprinși de entuziasmul părinților de a avea oportunitatea să participe la un seminar practic privind siguranța online, de numărul impresionant de copii de diferite vârste, într-o dimineață de weekend, de interesul manifestat în timpul evenimentului față de acest subiect, dar și de impresiile încurajatoare din partea participanților după eveniment.

În cadrul primei ediții a proiectului, organizatorii au avut grijă ca părinții să fie ochi și urechi, în timp ce copiii lor învățau prin joc într-un spațiu amenajat special pentru ei.

Astfel, părinții au primit sfaturi practice privind siguranța online direct de la experții în domeniu – Diana Buciușcan, Responsabil de Protecția Datelor cu Caracter Personal, Moldcell; Angela Palancean, Manager SigurOnline, Program Copii La Strada; Serghei Uzun, Responsabil de Securitatea Informațională, Moldcell, și Angela Nicolau, Psiholog.

Copiii au oferit întâi răspunsul la întrebarea “Ce ar face personajul Mailo?” într-o situație de risc pe internet. Apoi, au fost implicați într-o operațiune de salvare a ursului Panda, dar și într-un atelier Robotica, pregătit de Tekwill Academy Kids.

,,Sunt multe de spus și de povestit, dar cel mai bine e atunci când vezi cu ochii tăi”, ne spun organizatorii proiectului, care au pregătit un video cu cele mai interesante momente de la eveniment:

Pentru toți cei care si-ar fi dorit să fie prezenți la eveniment, dar nu au putut veni din anumite motive, dar și pentru cei care ar dori să repete experiența, Moldcell va desfășura asemenea seminare gratuite pe întreg parcursul acestui an, în cadrul programului educațional #InternetFărăGriji.

alte Articole interesante