Reacția specialiștilor de la ANSA, în cazul familiei intoxicate cu pesticide în care trei copii și-au pierdut viața

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor s-a autosesizat privind cazul de intoxicație din satul Flocoasa, raionul Cantemir. Trei copii au murit, iar doi adulți se află în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu vapori de pesticide.

separator

Specialiștii Direcției raionale pentru siguranța alimentelor Cantemir, în comun cu reprezentanții procuraturii raionale și ai comisariatului raional de poliție s-au deplasat la fața locului.

Comisia a constatat că într-o gospodărie privată, în scopul păstrării unui lot de grâu de 7-8 tone, a fost folosită o doză sporită de fumigant, măsurile de protecție fiind ignorate.

Specialiștii ANSA au discutat cu medicii de la spitalul de urgenţă pentru a-i informa despre specificul produsului chimic în vederea alegerii schemei de tratament.

Astăzi, un grup de specialiști din aparatul central ANSA s-a deplasat în raionul Cantemir, pentru a stabili proviniența fumegantului și pentru a lua toate măsurile de prevenire a utilizării acestui preparat periculos. Rezultatele investigațiilor întreprinse vor fi dezvăluite suplimentar.

alte Articole interesante