Regele Malaeziei, care s-a căsătorit cu Miss Moscova 2015, a abdicat de la tron

Regele Malaeziei, Muhammad al V-lea, a abdicat de la tron. Anunțul a fost făcut duminică de Palatul Regal într-un comunicat. Abdicarea intră în vigoare imediat.

separator
Regele Malaeziei a abdicat de la tron, la doar câteva luni după ce s-a căsătorit cu Miss Moscova 2015. Este pentru prima dată când un monarh al Malaeziei abdică înainte de sfârșitul celor cinci ani de mandat. Muhammad al V-lea este al 15-lea rege ales al țării federale, de la declarația de independență din 1957. Muhammad al V-lea, care este și sultanul statului Kelantan, a fost ales în luna octombrie a anului 2016.

Malaezia este un stat cu o monarhie constituțională electivă. Regele este ales o dată la cinci ani sau în momentul în care postul devine vacant, de către un consiliu special. Doar sultanii celor nouă state, membri ai unor familii islamice de sute de ani, sunt eligibili să devină regi.

Muhammad al V-lea s-a căsătorit în luna noiembrie 2018 cu câștigătoarea Miss Moscova 2015, Oksana Voevodina. Ceremonia de căsătorie a avut loc în capitala Rusiei, iar la petrecere nu s-a consumat alcool.

Înainte de nuntă Oksana a fost văzută purtând hijab, ea convertindu-se la islam. sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante