S-a dat start admiterii la singura școală din Moldova cu instruire Cambridge: Cum poţi deveni elev al şcolii Heritage

În mod tradiţional, la începutul lunii aprilie Şcoala Internaţională Heritage îşi deschide larg uşile pentru părinţii şi elevii care sunt în căutarea unor opţiuni mai bune în domeniul educaţiei internaţionale. Biroul de admitere a anunţat disponibilitatea unui număr limitat de locuri pentru anul de studii 2019-2020 la singura şcoală din Moldova care oferă calificări/certificate Cambridge, recunoscute în întreaga lume.

separator

Biroul de admitere
Biroul de admitere Heritage recepţionează dosarele candidaţilor pentru clasele 1-8, la adresa Bd. Dacia 45A, Chişinău. Biroul de admitere va funcţiona conform programului obişnuit de muncă (9:00 – 17:00) şi va accepta solicitări inclusiv în perioada vacanţei de Paşte a elevilor.
Părinţii interesaţi sunt invitaţi să se înscrie pentru un tur de prezentare, apelând la numărul 062022210 sau prin email la info@heritage.md. Un dosar de start este oferit tuturor părinţilor care intenţionează să urmeze admiterea la Şcoala Internaţională Heritage. Acesta include toate documentele necesare, precum şi informaţii privind politicile şi practicile şcolii. Informaţii suplimentare: www.heritage.md/ro/admitere.

Evaluarea cunoştinţelor de limbă engleză
Toţi candidaţii (clasele 1-8) vor fi evaluaţi pentru a stabili nivelul lor de înţelegere şi utilizare a limbii engleze, în cazul în care aceasta nu este limba lor maternă. Heritage aplică recunoscutul model de instruire şi evaluare WIDA, prin care sunt apreciate abilităţile specifice de ascultare, citire, scriere şi vorbire. Elevii care nu au studiat engleza anterior vor fi acceptaţi pentru testul de plasare şi vor beneficia de susţinere prin programul intensiv de engleză, până când vor atinge nivelul necesar curriculumului Heritage.

Testul de plasare
Pentru a studia la Heritage, elevii care urmează a fi admişi clasele 2-8 vor susţine un test academic de plasare (elevii care merg în clasa întâi sunt scutiţi). Testul este gratuit şi cuprinde două probe – de cunoaştere a limbii (rusă sau română) şi de matematică. Baremul minim pentru admitere este de 70% la fiecare test; candidaţilor care nu întrunesc minimul academic le poate fi refuzată admiterea.

Ce studiază elevii Heritage?
Şcoala Internaţională Heritage este singura din ţară aprobată în calitate de Şcoală Cambridge de către Cambridge Assessment International Education (Cambridge International) şi în prezent oferă învăţământ primar şi secundar inferior conform programului Cambridge.
Curriculumul Şcolii Internaţionale Heritage reprezintă o abordare vizionară a procesului de studii, cu două opţiuni:

  1. Parcursul bilingv (dedicat în special, dar nu exclusiv, elevilor din ţară), care combină curriculumul naţional cu International Primary Curriculum (în clasele primare) şi curriculumul Cambridge International.
  2. Parcursul Cambridge (dedicat în special, dar nu exclusiv, elevilor originari din străinătate), care combină curriculumul Cambridge International şi International Primary Curriculum (în clasele primare).

Astfel, la absolvire, elevii vor obţine atât diploma naţională de Bacalaureat, cât şi calificările internaţionale Cambridge, solicitate de universităţile de top ale lumii.

În afară de programul academic, activităţile extracurriculare ocupă un loc important în procesul educaţional la Heritage, oferind elevilor numeroase beneficii şi ajutându-i să-şi dezvolte abilităţile academice, artistice, sportive, sociale şi personale. Cluburile pentru toate nivelurile se desfăşoară în a doua parte a zilei, majoritatea fiind gratuite. Elevii pot frecventa: cluburi de limbi străine, clubul cinefililor, clubul voluntarilor; educaţie STEM, robotică; volei, baschet, fotbal, înot şi alte sporturi; artă dramatică, balet, muzică şi formaţie şcolară, dans modern, percuţie, interpretare vocală şi multe altele.

600.000 de hrivne ascunse în trei genți ale unui șofer de autocar care venea din Federația Rusă. Toată suma i-a fost confiscată

Cazul a fost consemnat ieri, 23 aprilie, la postul vamal Leușeni, unde s-a prezentat pentru control un autocar de model ”Mercedes-Benz Tourismo RHD-L”, ce se deplasa din Federația Rusă spre Republica Moldova, transportând pasageri.

Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali au întrebat șoferii și pasagerii dacă au bunuri pasibile a fi declarate, și ca răspuns toți au comunicat că nu au nimic de declarat.

În rezultatul controlului vamal al mijlocului de transport și bagajelor, fiind aplicată și tehnica neintruzivă, au fost depistate 3 genți de culoare neagră, în care erau ascunse printre haine mijloace financiare, acestea aparținând unuia dintre șoferi. În urma calculelor a fost stabilit că în cele trei genți erau localizate 600 000 hrivne (UA), în bancnote cu nominalul de 200.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, cetățean al Republicii Moldova, nu a oferit explicații pertinente despre scopul transportării acestor mijloace financiare din Federația Rusă în Republica Moldova. 

Mijloacele financiare au fost ridicate, iar cazul este cercetat în continuare în scopul elucidării tuturor circumstanțelor.

Cazul copilei de 5 ani abuzată sexual de bunicul său: Procurorii vin cu precizări

Procuratura informează despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a bărbatului în vârstă de 65 de ani, care și-ar fi violat nepoata în vârstă de 5 ani.

Reieșind din actul de învinuire, la data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 15:00, învinuitul, aflându-se în domiciliul său amplasat într-un sat din centrul țării, știind cu certitudine că victima cu care conlocuia are vârsta de 5 ani, fiind socrul mamei minorei, adică afinul unei rude apropiate, acționând intenționat, în scopul satisfacerii poftei sexuale, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința, din cauza vârstei fragede, a violat copila.

Învinuitului i se incriminează violul, adică actul sexual neconsimțit, comis cu bună știință asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, care este și membru de familie ( infracţiunea prevăzută de art. 171 alin. (3) lit. b) Cod penal).

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul s-a aflat în stare de arest preventiv, inclusiv la momentul expedierii cauzei penale în instanța de judecată. Acesta pledează nevinovat.

Dacă învinuitul va fi recunoscut vinovat, el riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.

Ploi în toată țara! Când se încălzește vremea

Vremea se încălzește ușor de astăzi. Ziua, temperaturile vor ajunge la +23  grade, iar noaptea ne așteaptă cel mult +9°C. Astăzi, 24 aprilie, cerul va fi noros și se așteaptă ploi în toată țara.

În nordul țării, maximele vor ajunge până la +19 grade, iar noaptea vor coboarî până la +6 grade.

În zona de Centru vor fi până la +20 grade Celsius în timpul zilei, iar noaptea vor coborî până la +7 grade.

În Sudul țării va fi cel mai cald +23 grade ziua și +9 grade în timpul nopții.

În Capitală termometrele vor indica +21 grade, iar noaptea +8 grade.

La ce preț se vor vinde strugurii și merele la Târgul de duminică din Parcul Catedralei?
Articolul anterior
Gestul lui Keanu Reeves, aflat într-un avion care trebuia să aterizeze de urgență. Cum i-a ajutat pe pasageri
Articolul următor