Serghei Penkin, cu o garderobă de 2000 de costume

Un interpret controversat care, prin vocea sa inedită cu un diapazon de 4 octave, i-a convins până şi pe cei de la Guiness Book că este demn de record. Serghei Penkin a fost unul dintre invitaţii  Festivalului Internaţional „Mărţişor” din acest an.

separator

Organizatorilor li s-a cerut să aibă pentru concert parfumul său preferat „Cartier”. Este un moft al interpretului. Să parfumeze sala în care concertează, astfel încât spectatorii să-i prindă unda creaţiei.

De mic el cânta prin biserici, provenind dintr-o familie religioasă, cu frică de Dumnezeu. Soarta îl pune la grele încercări. Copilul de altă dată devine măturătorul cu o voce remarcabilă. De 11 ori a vrut să fie înmatriculat la Colegiul Muzical de Stat şi totuşi a reuşit.

Acum Serghei Penkin este un nume notoriu în rândul interpreţilor moscoviţi, care niciodată nu va accepta să iasă în faţa publicului său obosit şi nearanjat. Tot aşa nu-şi va permite să facă playback, pentru că vocea sa sună bine şi fără microfoane.

„Arta îmi ocupă tot timpul. Când munceam în calitate de măturător,  mi s-a luat interviu de la un post de televiziune francez. Deja se cunoştea că am aptitudini muzicale. Profesorii de canto îmi explicau că vocea mea s-a blocat între două timbruri. Până şi în actele de colegiu e indicat că vocea îmi permite să ating 4 octave. ”

Face parte dintr-o familie numeroasă cu 9 copii, din care în viaţă au rămas doar 5. Nimeni niciodată nu s-a gândit că va deveni  un nume cunoscut.

Eram cel mai răsfăţat în familie. Nimeni nu mă lua în serios, când auzea că vreau să fiu artist. Prea mari erau lipsurile. Acum însă realizez că am de toate, dar îmi lipseşte căldura din casa părinţilor.”

În pofida tuturor bârfelor, ce ţin de viaţa personală a artistului, Serghei Penkin şi-a oficializat relaţia amoroasă. Şi-a legat viaţa de o tânără jurnalistă, care îşi face studiile în America.

„Trăim la distanţă. Şi simţim lipsa celuilalt. Ne vedem rar, ne este dor unul de celălalt”.

Are în colecţie 2000 de costume de scenă şi 250 de perechi de pantofi, pe care îi încalţă în turnee.

Este un adevărat om de creaţie. Iubeşte scena, pentru că aceasta îi răspunde înzecit la emoţiile şi  munca pe care o investeşte.

Text: Olga Chirica

 

alte Articole interesante