Sinistrații vor putea locui doar temporar, în apartamentele cumpărate de către Primărie

Primăria a alocat 10 milioane de lei pentru cumpărarea apartamentelor, însă sinistrații vor putea locui în ele doar temporar. Alte 10 milioane vor fi folosite pentru reconstrucția locuințelor avariate. Totuși, încă nu este clar dacă oamenii vor mai putea locui acolo.

separator

După o ședința cu ușile închise la care au participat consilierii municipali și primarul interimar, Ruslan Codreanu a anunțat că persoanele evacuate din cele 20 de apartamente avariate vor fi cazate temporar în locuințele ce urmează să fie cumpărate de primărie.

Aceștia vor stă acolo până când se vor putea întoarce la casele lor sau până se va găși o altă soluție.

După ce apartamentele vor fi eliberate, acestea vor rămâne în proprietatea municipiului, iar, ulterior, vor fi oferite altor persoane în situații de urgență. Totodată, consilierii au decis să aloce 10 milioane de lei pentru reconstrucția blocului afectat de explozie.

Totodată, consilierii municipali au anunțat că cei ale căror rude s-au stins din viață în urmă deflagratiei pot veni la primărie să ceară ajutor financiar. După cele întâmplate, autoritățile anunță că vor fi verificate, în mod special, blocurile care nu sunt conectate la rețeaua de gaz. Totodată, va fi creată o comisie care să informeze locuitorii despre faptul că este interzis, dar și periculos să utilizeze butelii de gaz la bloc.

Toată lumea care locuia în scara numărul șase a blocului cu 20 de etaje unde s-a produs explozia a fost evacuată. O parte dintre acești oameni vor rămâne la rude, iar alții la fostul spital al Cailor Ferate.

sursa: www.protv.md

alte Articole interesante