Astăzi, este marcată Ziua Mondială a Diabetului

Astăzi, este marcată Ziua Mondială a Diabetului, cu genericul „Femeile și diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos”. Cu această ocazie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale organizează în toată țara, mai multe acțiuni de informare și sensibilizare a societății, mai ales a femeilor, privind diabetul și metodele de prevenire a acestuia.

separator

Potrivit publicației ziarulnational.md, anul trecut în țara noastră aproape 100 de mii de persoane au fost diagnosticate cu diabet zaharat, majoritatea fiind femei.Principalii factori de risc ai diabetului zaharat sunt condițiile social-economice și cele de inegalitate de gen, dar mai ales accesul limitat la serviciile de sănătate.

Dar și alimentația proastă, absența activității fizice, fumatul și consumul excesiv de alcool amplifică riscul îmbolnăvirii de diabet zaharat. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 200 de milioane de femei au fost diagnosticate cu diabet și peste două milioane de decese la nivel global survin anual din cauza acestei boli.

alte Articole interesante