Doctor Evghenii Komarovskiy a revenit în Capitală, cu multe sfaturi pentru părinți vizavi de îngrijirea celor mici

Ieri seara, sute de mămici din Chișinău au fost prezente la seminarul doctorului Evghenii Komarovskiy, cel mai renumit medic pediatru din spațiul CSI, prezentatorul emisiunii «Школа доктора Комаровского» și autorul numeroaselor cărți cunoscute pe plan internațional. În cadrul evenimentului, mămicile au aflat răspunsurile la mai multe întrebări, precum: crizele febrile la cei mici și conduita de tratament al acestora, incidența pneumoniilor bacteriene, boala diareică acută, dar și multe alte informații utile legate de îngrijirea celor mici.

separator
„Tata este responsabil față de copilul său în egală măsură ca și mama. Iar seara, înainte de culcare, acesta ar trebui, să se plimbe măcar o oră cu cel mic!”, a spus doctorul Evghenii Komorovskiy, în cadrul seminarului.

De asemenea, pediatrul a menționat faptul că un copil sănătos are nevoie nu numai de o îngrijire corespunzătoare, dar și de iubire și înțelegere din partea celor dragi.  Și numai părinții trebuie, să ia decizii legate de binele acestuia, fără a apela la bunei, mătuși sau prieteni.

„Doar mama și tata sunt persoanele care decid, cum să trăiască copilul lor, ce să mănânce, ce să îmbrace sau cu cine să stea, iar bunica, sigur că este o persoană importantă în viața acestora. Doar că, eu consider că cel mai bine este când bunica se ocupă de propria viață și de sănătatea bunelului.”, a precizat doctorul Komorovskiy.
Medicul a mai spus, că prin activitatea sa, îşi propune să explice pe înţelesul tuturor cele mai recente inovaţii în pediatrie. Și susține, că copiii sunt viitorul nostru, de aceea în caz de îmbolnăvire trebuie tratați corespunzător.

„De exemplu, în cazul unei viroze este suficient de hidratat copilul cu multe, multe lichide, iar febra o puteți scade cu paracetamol și ibuprofen. Și nici într-un caz să nu apelați la frecțiile cu oțet și alcool. Acesta este cel mai inadmisibil lucru pe care-l puteți face. De ce spun asta? Deoarece în paractica mea de peste 30 de ani în pediatrie, am avut un caz, când doi copii gemeni au murit din cauza că mama acestora le-a făcut frecție cu alcool. Vă rog, nu faceți acest lucru, pentru că alcoolul pătrunde foarte ușor în corp prin piele și duce la intoxicarea organismului.” a precizat pediatrul.   

Medicul a organizat la Chișinău deja al treilea seminar. Mai multe infomații despre îngrijirea copilului tău și medicamentație poți afla pe canalul de youtube a doctorului Komarovskiy aici.

alte Articole interesante