Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare

Pe 22-23 iunie, Centrul Cultural VATRA, organizează „Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare”, care are drept scop conservarea și renașterea tezaurului și tradițiilor moștenite de la străbunii noștri, perpetuarea, promovarea și transmiterea valorilor generațiilor viitoare.

separator

Evenimentul va aduna lume bogată în obiceiuri și datini strămoșești. În cadrul festivalului, oamenii din diverse zone ale țării, vor avea frumoasa ocazie să transmită emoțiile obiceiurilor noastre străbune, dar vor avea și fericita ocazie să promoveze elementul autohton prin prezentarea tradițiilor noastre strămoșești.

Festivalul cuprinde o serie de manifestații autentice:

  • Parada portului popular autentic„Zestrea Neamului”;
  • Concursul național ”Fanfara de altădată”;
  • Concursul jocului popular „Hora Satului”;
  • Concursul național al bucatelor pe vatră;
  • Concursul de muzică corală „Armonia vocilor” și nu în ultimul rând,
  • Concursul național „Muzica nocturnă de tabără și camping”.

Concomitent, vor fi organizate și zone de divertisment pentru părinți și copii lor: Starturi vesele ”Familia mea” și cel mai mare Târg de turism, sport, pescuit și vânătoare.

Evenimentul va combina interesul diferitor generații față de cultură și tradițiile satului moldovenesc și care va produce echilibrul cultural de la nord până la sud și de la est până la vest.

Toți cei dornici de distracție și înzestrați cu talent, sunt așteptați pe 22-23 iunie la Centrul Cultural VATRA, pentru a promova împreună tradițiile și obiceiurile lăsate de strămoșii noștri.

Primele 500 de bilete la preț de 50 lei pentru o zi și 70 lei pentru două zile, doar până pe 10 iunie.
Biletele pot fi procurate la Vatra Neamului, str. Pușkin 20b.
sau
Afisha.md https://afisha.md/ro/?eventId=5622
Fest.md https://bit.ly/2I5voJD
Pentru alte detalii apelați 📲 079 55 11 33

 

alte Articole interesante