Inteligenţa artificială va înlocui inteligenţa umană în aproximativ 45 de ani! Află când vor deveni inutili traducătorii, șoferii sau vânzătorii

Deşi pare greu de crezut, unele dintre cele mai cunoscute şi practicate meserii din lume vor dispărea destul de curând. Chirurgii, vânzătorii sau scriitorii vor ajunge să fie istorie.

separator

O asistenta pregateste sala de operatie  a noului spital de Ortopedie si Traumatologie Medlife, in Bucuresti, miercuri, 7 decembrie 2011.SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO

FOTO: Silviu Matei

Inteligenţa artificială va înlocui inteligenţa umană în aproximativ 45 de ani, iar peste 120 de ani, toate locurile de muncă vor fi ocupate de computere, susţin oamenii de ştiinţă, care aproximează probabilitatea ca fiind de 50%.

În jurul anului 2024 dispar traducătorii, iar în scrierea eseelor la sfârşitul ciclului secundar până în anul 2026. Tehnologia automată va înlocui şoferii de camioane până în anul 2027, iar vânzătorii vor deveni inutili prin anul 2032.

Romancierii vor dispărea în jurul anului 2049, iar chirurgii până în anul 2053, arată un studiu efectuat de Universitatea Oxford în colaborare cu Universitatea Yale.

Susa: mediafax.ro

alte Articole interesante