„Rostul Postului”. Donează ce economisești atunci când postești!

A fost lansat cel mai mare restaurant virtual din Moldova. Scopul grupului de inițiativă „Rostul Postului” este să te facă să donezi toate felurile de mâncare la care poftești. Până acum, au fost colectați peste 700 de euro.

separator

trft

În restaurantul online ai o masă rezervată în fiecare zi și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care trăiesc în sărăcie absolută.

Conform Raportului social anual pentru anul 2015, 13% din copii Moldovei trăiesc în sărăcie absolută, iar 0,1% în sărăcie extremă.

La fel ca în anii precedenţi, copiii sunt afectaţi de sărăcie într-o proporție mai mare decât populaţia adultă. Asta îi face, de cele mai multe ori, pe părinți să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune. Câți dintre noi putem spune că știm prin ce trec acești copii?

Rostul Postului este o inițiativă a Fundației Hope and Homes for Children România care împreună cu susținătorii organizației, mai cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, au dorit să dea rost zilelor din Postul Crăciunului, al Paștelor și altor posturi de peste an.

tdr

O inițiativă admirabilă, care este extinsă și în țara noastră, provocându-vă să țineți post negru o singură zi și să donați contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu bani mai puțini decât dăm noi pe cafea într-o zi.

CCF Moldova (reprezentant Hope and Homes for Children) este o organizație nonguvernamentală care urmărește, prin programele desfășurate, înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial și prevenirea separării copilului de familie.

Pentru că atașamentul, atenția individuală, iubirea și stimularea sunt esențiale pentru fiecare copil.În cei 13 ani de activitate în Republica Moldova, CCF Moldova, cu susținerea Hope and Homes for Children, a reușit să ajute peste 3.000 de copii să rămână alături de familiile lor, să închidă 7 internate cu circa 500 de copii, să sprijine Autoritățile Publice Locale din toată țara în dezvoltarea și extinderea serviciilor sociale, unele în premieră națională, în conformitate cu necesitățile copiilor și familiilor lor, să susțină incluziunea școlară a peste 500 copii și să aducă speranța în mii de familii.

Poți dona și tu pe rostulpostului.md!

alte Articole interesante