Șefa blocului alimentar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți a fost reținută de CNA!

Șefa blocului alimentar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți este suspectată că ar fi furat produse alimentare destinate pacienților. Acum ea este cercetată penal pentru abuz de putere și delapidarea averii străine, informează e-sanatate.md.

separator
ooo

Responsabila este bănuită că împreună cu persoane din cadrul aceleiași instituții, ar fi organizat şi ar fi calculat în mod intenționat salarii mai mari pentru subaltern, după care îi oblige să restituie în numerar o parte bine banii primiți. O inspecție financiară  urmează să stabilească prejudiciul cauzat.

Funcţionara mai este bănuită că, împreună cu o subalternă, ar fi sustras produse alimentare, destinate bolnavilor, după care le-ar fi vândut. Este vorba despre carne, brânzeturi, crupe, ouă, margarină, dar şi produse de igienă.

Recent, ofițerii CNA au efectuat percheziții atât la Spitalul de Psihiatrie, cât şi la domiciliul unor suspecţi. În urma acestora, au fost ridicate mijloace bănești în valoare de peste 11.000 euro, aproximativ 2.000 de dolari, 25.000 de lei, produse alimentare, detergenți, dar şi documente contabile şi înscrisuri de ciornă.

În prezent, funcţionara este reținută pe un termen de 72 de ore, pe acest caz fiind deschisă o cauză penală. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă până la șase ani de închisoare sau amendă în valoare de de până la 117.500 de lei.  De asemenea, angajata nu mai va mai ave dreptul să exercite o anumită activitate într-o instituție publică timp de 10 ani.

alte Articole interesante