Zeci de pietoni care au traversat neregulamentar strada au fost amendați de poliție!

Zeci de pietoni care au traversat neregulamentar strada au fost amendati astăzi în Capitală. Poliţiştii de la Inspectoratul Naţional de Patrulare i-au sancţionat pe cei care încalcă regulamentul de traversare a drumului.

separator
pieton-traversare-neregulamentara

Raziile au avut loc în cadrul operaţiunii „Pietonul” şi au drept scop prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor.

Bulevardul Dacia din sectorul Botanica al Capitalei este una dintre cele mai periculoase din Capitală. Potrivit datelor statistice, de la începutul anului, pe această stradă au avut loc opt accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

Deşi la câţiva metri depărtare de piaţă există o trecere de pietoni, dar şi un pasaj subteran, zeci de oameni sfidează regulile de circulaţie, punându-şi viaţa în pericol. Unii oameni care dădeau ochii cu inspectorii se întorceau din drum, iar alţii chiar au rupt-o la fugă.

Inspectorii au vânat şi şoferii care nu frânează când un pieton calcă pe zebră. Inspectorii i-au tras pe dreapta pe conducătorii auto care nu au acordat prioritate pietonilor.

În mai puţin de două ore, inspectorii de patrulare au sancţionat 20 de pietoni şi 12 şoferi. Inspectoratul Naţional de Patrulare a stabilit sectoarele şi străzile unde au loc cele mai multe accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

„Dacă vorbim doar de municipiul Chişinău, este bulevardul Dacia, strada Sarmizegetusa, bulevardul Moscovei, Ştefan cel Mare. Pe parcursul desfăşurării acţiunii pe aceste străzi dar şi altele vor fi amplasate patrule ale INP”, a declarat şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Liviu Baziuc. 

De la începutul anului, în Capitală, în urma accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, au murit două persoane, iar 24 au fost rănite.

sursa: www.publika.md

alte Articole interesante