Șoferii prinși băuți la volan vor rămâne definitiv fără permis de conducere

Sancţiuni mai dure pentru şoferii care urcă băuţi la volan. Aceştia vor rămâne fără permise de conducere, iar pentru a-le recupera vor susţine din nou examene.

separator

Aceasta este una dintre propunerile Inspectoratului Naţional de Patrulare, care susţine înăsprirea legislaţiei. Totodată, poliţiştii propun şi modificarea limitelor pentru stabilirea stării de ebrietate, scrie publika.md.

Potrivit propunerilor INP, gradul minim de alcoolemie în sânge va fi scăzut de la 0,3 la 0,2 gram pe litru. Iar gradul avansat de alcool în sânge va fi majorat de la 0,5 până la 1,0 gram per litru.

Totodată, poliţiştii de patrulare propun ca şoferilor prinşi la volan cu grad avansat de alcool în sânge să le fie suspendat permisul de conducere pe o perioadă de la unul la trei ani sau să le fie anulat dreptul de a conduce pe un termen de la trei până la cinci ani.

” Pentru a accede la examenul de redobândire a permisului de conducere urmează să susţină un curs de instruire anti-alcoolic şi anti-drog, şi de asemenea un curs de intervenţie psiho-educativă pentru a se convinge că nu mai sunt dependențe de alcool sau droguri”, a spus specialistul Direcţiei management operaţional a INP.

De asemenea, şoferilor suspectaţi că au urcat beţi la volan, să le fie ridicat permisul de conducere pe perioada anchetei, acest lucru urmând să fie decis de instanţă.

alte Articole interesante