Soțul actriței Salma Hayek donează peste 100 milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

Soțul actriței Salma Hayek, miliardarul francez François-Henri Pinault, oferă aproape 113 milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris, distrusă în incendiul de luni seară.

separator

Omul de afaceri a anunțat astăzi că va dona 113 milioane dolari din fondurile firmei de investiții a familiei sale, Artemis, „pentru a ajuta la reconstrucția completă a Notre-Dame”, scrie ziarul francez Le Figaro. Miliardarul, în vârstă de 56 de ani, este președintele grupului Kering din Paris, care deține mărcile de lux Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen. François-Henri Pinault s-a căsătorit cu Salma Hayek în 2009. Cuplul deține o reședință în apropiere de catedrala veche de 8 secole, scrie tabu.ro.

„Ca mulți alții, sunt profund șocată și tristă să văd că o frumusețe ca Notre Dame e transformată în scrum. Te iubesc, Paris”, a scris Salma Hayek pe Instagram, postând și o fotografie cu Notre Dame sub flăcări. Tatăl lui François-Henri Pinault, Francois Pinault, de 82 de ani, are o avere estimată la 37,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Contribuția familiei Pinault este prima donație majoră pentru reconstrucția monumentului istoric distrus luni seară într-un incendiu devastator.

alte Articole interesante