Sportivii României şi ai Republicii Moldova au concurat cu echipamente identice la Jocurile Olimpice de Tineret

Sportivii României şi ai Republicii Moldova au concurat cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), desfășurate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, Argentina. Echipamentele sunt inscripţionate fiecare cu însemnele şi numele ţării pe care sportivii le reprezintă, iar acest lucru simbolic a avut loc în Centenarul Marii Uniri.

separator

România a fost dispusă să ajute sportivii moldoveni cu echipamente, din cauze situației financiare mai dificile pentru ei. La a treia ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret participă aproximativ 4.000 de sportivi din peste 200 de ţări, care concurează la 32 de discipline şi 241 de probe. 17 sportivi moldoveni reprezintă Moldova la Jocurile Olimpice de tineret din Buenos Aires. Moldova are reprezentanți la probele: înot, lupte, judo, badminton, atletism, canotaj, pentatlon, tenis de masă, tir cu arcul și tir.

Înotătoarea Tatiana Salcuțan a stabilit performanța uriașă pe distanța de 200 de metri spate și a luat medalia de aur, învingând concurentele din Australia (locul 3) și Canada (locul 2). Imnul Republicii Moldova a răsunat pe podiumul de premiere. Vezi momentul începând cu 01:00:00.

alte Articole interesante