Statuia Micului Prinț, din Chișinău, a devenit subiect de știre peste Ocean

Cea mai recentă operă arhitecturală a Moldovei a devenit subiect de știre pentru publicația americană Atlas Obscura, cu peste 1,2 milioane de abonați pe facebook. Reporterii site-ului le fac cunoștință oamenilor din întreaga lume cu Statuia Micului Prinț, din Chișinău.

separator

,,Având o înălțime mai mică de 10 centimetri înălțime, statuia este cel mai mic monument din Moldova. Faimosul personaj al scriitorului francez, Antoine de Saint-Exupéry, surprinde curiozitatea și imaginația tuturor celor care trec prin preajmă – „Și acum, aici, este secretul meu, un secret foarte simplu”, mărturisește micul prinț în povestea autorului francez. „Doar cu inima poți vedea dreptatea; ceea ce este esențial este invizibil pentru ochi”, este și mesajul pe care ar vrea să îl transmită mica statuie. În Moldova, statuia Micul Print este atât de mică încât poate fi ușor ratată. Înălțimea totală a monumentului de bronz este de aproximativ 11 centimetri, însă, însuși prințul este chiar mai mic. Statuia stă pe un gard metalic, lângă lacul din Parcul Valea Morilor, înlocuind una din sferele care împodobesc fenceposturile.

Găsirea statuii poate fi puțin complicată, dar merită. La intrarea principală în parcul Valea Morilor, de pe Strada Grigore Alexandrescu, căutați scările care să conducă la digul cu un mic gard metalic. Odată ajuns la gard, Micul Prinț locuiește pe a 23-a sferă decorativă. Faceți o poză și atingeți planeta de bronz, așa cum mulți cred că Micul Print poate aduce noroc”, scrie atlasobscura.com.

alte Articole interesante