Artiști cu alt nume în buletin!

Îi vedem la televizor, le recunoaştem melodiile şi chiar le fredonăm cântecele, dar dacă s-ar prezenta cu numele din buletine, nu am ști despre cine este vorba. Mulţi artiştii apelează deseori la nume de scenă din diverse motive. Îți prezentăm o listă de interpreţi care şi-au inventat pseudonime, pentru a-şi crea o imagine în showbiz.

separator

În acte Lenuța Gheorghiță apare cu numele de Aliona Cojocaru. Iar pentru scenă acesta și-a păstrat numele mamei care este mai ușor de reținut.

Lenuta gheorghita

Numele adevărat al Diannei Rotaru este Diana Pleș. Interpreta a decis să-și ia pseudonim când a plecat din formația Savana, care s-a destrămat în 2007.

diana rotaru

Zinaida Julea a fost căsătorită cu clarinetistul Simion Brînzilă, a cărui nume l-a păstrat în buletin. Din păcate, acesta moare când fiica lor împlinește un an și opt luni. Zinaida Julea (Brînzilă) nu s-a recăsătorit nicodată.

zinaida-julea_60557499

Anișoara Puică în buletin apare cu numele soțului ei, Vladimir Buimistru. Cei doi formează un cuplu de aproape 30 de ani, împreună au un fiu pe nume Radu.

puicaAnișoara Dabija în acte este scrisă cu numele soțului ei,  Dumitru Gușevatîi.

dabijaFanii lui Ricky Ardezianu pot afla că numele său de scenă nu are nicio tangență cu numele oficial al acestuia, care este Iurie Ciubotaru.

riky ardezeanu

Numele din buletin al interpretei Katy Rain este Ecaterina Tostogan.

kety rain

Aliona Moon în buletin este Aliona Munteanu. Artista a făcut această schimbare după ce s-a pregătit să pășească pe scena de la Eurovision.

5555

Olga Fesenco și-a schimbat de câteva ori la rând pseudonimul. S-a lansat cu numele de Alexa, iar în 2009 și-a schimbat numele în unul mai personalizat, Karizma, recent a devenit Karizma One.

444

Jucătoru a fost botezat așa încă din copilărie, deoarece bătea toți copii vecinilor la jocurile video. În familie și printre prieteni este cunoscut cu numele Denis Lupu.

jucator

Cristy Rouge este de fapt Cristina Rujitcaia.

cristy

Pe Corina Țepeș  părinții și prietenii o știu – Corina Țapeș.

corina tepes

Iar Aura vine de la prescurtarea numelui Aurica Cotelnic.

aura

Dara este scrisă în buletin cu numele Nicoleta Darabană.

daraSasha Lopez este scris în acte cu numele Sergiu Istrate.

fff

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Acum poți verifica online timpul mediu de așteptare la punctele de trecere a frontierei!
Articolul anterior
Galina Tomaș învață româncele să ducă un stil de viață sănătos!
Articolul următor