Ce rol are Andreea Marin în videoclipul lui Ionel Istrati! Poze de la filmări

Andreea Marin s-a filmat în videoclipul lui Ionel Istrati la piesa “Dor de mamă”. Prezentatoare tv din Rom

separator
ânia a postat imagini din timpul filmărilor. Aceasta a venit şi cu un mesaj emoţionant despre mama ei pe care a piedut-o în copilărie, despre rolul pe care-l joacă în videoclip şi care i s-a potrivit ca o mănuşă.

funs 10616720_969988706362063_4685349251804544195_n 10805794_969988703028730_6462808750550456237_n 10846137_969988696362064_8653927379826283940_n
10847945_969988653028735_1502596220133638941_n

“MAMA e dorul din mine cel mai puternic, nestins, de neoprit, pentru totdeauna. Sunt mama astazi, dar nu-mi amintesc o zi din viata mea sau o poveste importanta pe care sa o fi scris in profesie, fara a avea cea mai puternica motivatie: mama. Cum ar fi gandit de mi-ar fi fost alaturi si la maturitate, ce-ar fi simtit clipele mele de varf, dar si in cele grele, care-ar fi fost sfatul ei la rascruce de drumuri… Nu voi afla niciodata raspunsul la aceste intrebari, dar sunt onorata astazi sa trimit, catre cer, catre EA, un nou mesaj de iubire. Cum nimic nu pare a fi intamplator in viata, un cantec profund izvorat din inima si mintea unui copil orfan a ajuns la mine. O mana de artisti cu har din Moldova de dincolo de Prut, cu totii cunoscand intr-un fel sau altul dorul si departarea de mama, s-au gandit sa duca visul acestui copil mai departe si sa-l transforme in mesaj de la inima la inima, dincolo de timp, de hotare, de fapte.

Vocea minunata a artistului Ionel Istrati i-a dat glas, talentul fratilor regizori Arcadie si Dumitru Spoiala a transformat un cantec intr-un scurtmetraj in care nu exista imagine fara emotie, fara simbol. Micii actori Paul Efrim si Dariana Vrabie sunt parca rupti din povestile lui Creanga si intruchipeaza imaginea copilariei pline de candoare si nevoi, actrita Eugenia Botnaru e memorabila in rolul bunicii pe chipul careia pare sculptata suferinta, jurnalista Nata Albot isi joaca rolul cu dedicatie, asemenea fiecarui om, copil sau matur, din distributia acestei productii de suflet.

Iar eu… Cum va spuneam, nimic nu e intamplator. Nimic nu s-ar fi potrivit mai bine sufletului meu decat privirea, iubirea, scanteia mamei de odinioara. Caci personajul meu a fost real odata, dar astazi e pretioasa amintire, dor si motivatie, asa cum mama mea, inger de cand aveam 9 ani, a fost de atunci, intreaga mea viata, pentru mine.

Pe 12 decembrie, la ora 20, vom lansa si veti vedea aici o bijuterie in imagine si sunet. O bogatie de sentimente. Un omagiu. Un dar. Astept cu adanca emotie. Pe curand, dragii mei!”

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Cum a ajuns model de succes având 136 kg
Articolul anterior
10 videoclipuri de care sunt obsedați oamenii pe Youtube!
Articolul următor