Cum e posibil să aduni aproape 8.000 de lei timp de doar 3 ore în casa unui restaurant?! Îți spun participanții ”Business Factory 2”

Lupta pentru titlul de cel mai bun și pentru marele premiu de 50 000 lei a început! Săptămâna trecută cei 14 participanți ”Business Factory 2” au fost separați în două echipe. Anume lucrul în grup le va permite să-și evidențieze calitățile personale și să devină adevărați lideri.

separator

Echipele formate și-au ales denumirea și mottoul. Astfel, o echipă se numește ”Liga Succesului” și alta ”Mega Mind”.

Cu ajutorul cunoștințelor obținute de la business trainerii SBC, chiar din prima săptămână tinerii au fost puși la încercare, prima lor misiune. Timp de 3 ore ei trebuiau să atragă un număr mare de clienți și să adune cât mai mulți bani în casa unui restaurant prestigios din centrul capitalei. Echipele au recurs la diverse tehnici pentru a convinge clienții să ia masa în restaurant. ”Liga Succesului” a intrigat invitații cu bannere promoționale, iar adversarii lor au mizat pe  implicarea persoanelor publice, pe cadouri sub formă de flori și pe organizarea unei campanii de caritate. Toate aceste instrumente au adus rezultate. Timp de trei ore participanții show-ului au reușit să ridice vânzările restaurantului cu circa 40%.

11334372_10153345374989321_1770660189_n 11304115_10153345375364321_632986654_n

Rezultatele finale:

Echipa ”Liga Succesului”:

Clienți – 74

Bani    – 5321 lei

Valoarea medie a cecului – 71 lei

Puncte – 127

Echipa ”Mega Mind”:

Clienți – 103

Bani -7873 lei (860 lei – caritate)

Valoarea medie a cecului  – 76 lei

Puncte – 182

Astfel, la această etapă a învins echipa ”Mega Mind”, iar oponenții lor, ”Liga Succesului” au pierdut cu o diferență de 55 de puncte și, cel mai important, echipa s-a despărțit de unul dintre membri.

Jurații proiectului au considerat că Dumitru Marin ar fi cel vinovat de înfrângerea echipei. El a achitat  pentru consumul clienților din propriul buzunar și astfel, a încălcat regulile. Echipa, din care face parte, a primit reproșuri din partea administrației localului, fiind și sancționată de către supraveghetorii de la SBC cu 10 puncte de penalizare.

Totodată, conform regulilor proiectului echipa câștigătoare primește un bonus. Săptămâna aceasta ”Mega Mind” a mers la team building. Dar nu unul simplu, ci unul de senzații tari.

Vezi cum s-au descurcat participanţii, urmărind cea de-a doua emisiune:

Pentru viitorii businessmeni munca abia a început! Săptămâna aceasta ei vor face față altei misiuni,  mai complicate.

Urmăreşte reality show-ul “Business Factory 2” în fiecare seară de sâmbătă la MBC TV şi susţine-ţi favoritul!

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Fructul care îţi curăţă arterele, te protejează contra îmbătrânirii şi te energizează, datorită cantităţii mari de vitamina C
Articolul anterior
Emoţionant! Scrisoarea lui Evghenii Leonov către fiul lui
Articolul următor