Dansatorii din echipa Space au adus aurul Moldovei la Campionatul Mondial

Dansatorii din trupa Space Dance Company au devenit campioni mondiali la concursul de hip-hop, care a avut loc în Austria.

separator

space-dance-company-1

Iată care sunt locurile pe care le-au ocupat dansatorii din echipa Space:

Locul 1 — duetul de juniori Sorin Caldare și Vadim Șimanschii (categoria Electric Boogie).
Locul 2 — B-boy Jorik (dintre 50 de bboys, categoria Break Dance).
Locul 4 — Iurii Rîbac (dintre 150 de dansatori, Solo).
Locul 4 — Small Group alcătuit din 7 dansatori adulți (dintre 85 de participanți), coregraf: Iurii Rîbac.
Locul 5 — Alexandru Mudrigheli (dintre 180 de persoane, Battle).
Locul 8 — duetul de juniori Lana Carauș și Alexandru Mudrigheli (dintre 160 de duete).

„Cu o jumătate de an în urmă am fost campionii Europei și la Mondial vin echipe din Canada, Africa de Sud, de pe toate continentele. Deci, la Campionat Mondial este cu mult mai dificil de ajuns la piedestal. La cel european, din Italia, orașul Rimini, am fost pe locul 6, iar în acest an pe al patrulea la categoria Small Group până la 7 oameni. De această dată, când trebuia să răsune imnul Moldovei, un moment pe care noi l-am așteptat mult, Dj-ul nu îl avea în listă și noi l-am cântat cu vocea… Este trist faptul că statul nu vrea să vadă acele momente, în care noi cinci zile la rând purtăm drapelul național, sportivii noștri aduc țării rezultate demne și nu ne ajută nimeni. Aș vrea să rog comitetul sportiv să ofere tinerilor ce au ocupat primele locuri titlul de maestru în sport, întrucât am apărat drapelul și numele țării noastre mici. E nevoie de privit doar un pic și de implicat în soarta tinerilor”, relatează căpitanul, stilistul și managerul echipei, Svetlana Gluhova-Carauș.

space-dance-company-16

space-dance-company-11

Sursa: locals.md

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Elena Băsescu a spus care este cauza divorțului!
Articolul anterior
Eugen Damaschin:” Orice proiect este o aventură şi anume această aventură provoacă satisfacţie”
Articolul următor