De ziua lui, Gheorghe Urschi a primit 3 capre!

Gheorghe Urschi a împlinit 67 de ani. Regele umorului a sărbătorit, ca în fiecare an, cu rudele, prietenii și colegii de breaslă. Deja de 9 ani, amici îi aduc în dar câte un animal care simbolizează anul ce vine. De această dat

separator
ă, aceștia i-au dăruit 3 capre.

„Capra este aşa un animal deştept, năzbâtios, cucereşte toate înălţimile. Semnificaţia ar fi ca să treacă de toate câte le-a avut. Să-l vedem sănătos, să-l vedem pe scenă şi să ne distreze cu glumele lui”, a menţionat Vladimir Garştea, prietenul umoristului.

Deși de ziua lui Gheorghe Urschi casa a fost plină de prieteni, fiica susține că în timpul anului, aceștia îl vizitează foarte rar.

“Luând în considerare că prietenii vin cam rar la tata , în această situaţie el se bucură enorm când îşi vede amici”, a declarat Laura Urschi, fiica maestrului.

10934055_819655301426418_5034946457614099134_n

Acum, Gheorghe Urschi se simte mult mai bine. Umoristul face sport, a început să scrie și să rezolve integrame.

Gheorghe Urschi s-a născut la 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești. De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, maestrul a scris cărți și piese de teatru și a realizat numeroase emisiuni și concerte. În anul 2012, președintele Nicolae Timofti i-a conferit titlul de „Artist al poporului” .

În iunie 2011 umoristul a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare, dintre  care 4 luni la o clinică de reabilitare în Israel.

Sursa: http://www.publika.md/

Sursa foto: Facebook/ Gheorghe Urschi, Mariana Mihaila

alte Articole interesante