Fântâna Cadânei a fost restaurată din donațiile oamenilor!

A fost restaurată legendara fântână la care Ștefan cel Mare își potolea setea. Cioplită în piatră de Cosăuți, cu o cumpănă din lemn și un zid decorativ de protecție, împrejmuită de dealuri și lacuri, acest monument poate deveni un adevărat punct de atracție pentru turiști.

separator
img_8457 img_8475

După 545 de ani, din donațiilor oamenilor, Fântâna Cadânei a devenit mai trainică și mai atractivă.

Pe 27 septembrie, la inaugurarea complexului istoric Fântâna Cadânei, comunitatea locală a demonstrat cât de important este acest proiect pentru toată zona și cât de așteptată a fost inițiativa de restaurare a monumentului.

Lipnicenii au purtat straie naționale, au interpretat cântece folclorice locale,  copiii  au susținut un recital tematic și o înscenare cu Ștefan cel Mare și oștenii săi veniți la fântână să-și potolească setea.

img_8491 img_8553 img_8585 img_8588
img_8621 img_8642 img_8684 img_8733

Localnicii speră că vor avea cât mai mulți turiști, dornici să vadă minunățiile din această zonă turistică: moara de vânt de la Cernoleuca, moara de apă Chiurt, casele-muzeu Emil Loteanu, Igor Vieru și Constantin Stamati, conacele boierești și bisericile din lemn unice în toată Moldova. Toate acestea merită exploatate și puse în valoare.

img_8754 img_8797

alte Articole interesante