IarmarEco își deschide porțile pentru cea de-a patra ediție

Nu-ți planifica alte activități pentru 15 și 16 octombrie, pentru că nu vei putea lipsi de la Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al Antreprenoriatului Social, organizat de Asociația Obștească ”EcoVisio” .  În cadrul târgului, femeile vor putea achiziționa produse eco, benefice atât pentru familiile lor, cât și pentru mediul înconjurător, în timp ce copiii își vor petrece timpul la un teren de joacă improvizat.

separator

Scopul acestui eveniment este de a informa publicul larg despre beneficiile unui stil de viață mai sănătos și conștient în Moldova. Mai mult decât atât, iarmarocul contribuie la crearea relațiilor de încredere dintre ONG-uri, cetățeni, antreprenori și instituțiile guvernamentale competente, astfel favorizând apariția și implementarea ideilor noi pentru dezvoltarea durabilă a regiunii.

În 2016, pentru prima dată evenimentul va fi extins pe 2 zile, 15-16 octombrie. Prima zi a iarmarocului va fi dedicată workshop-urilor educative, prezentărilor, networkingului și discuțiilor cu reprezentanții Ministerelor pe tema ecologiei și a dezvoltării durabile. În cea de-a doua zi vor avea loc expoziția inițiativelor, vânzări, ateliere de lucru.

În acest an, la eveniment vor participa peste 80 de antreprenori sociali și inițiative ecologice din Moldova, care vor prezenta și comercializa produse organice, lucruri hand-made, cosmetică naturală, jucării și multe altele. Pe lângă aceasta, IarmarEco 2016 conține și mai multe activități pe tema construcțiilor ecologice, economiei verzi, tratamentelor naturiste, vegetarianism și alte teme interesante. Pe parcursul întregului eveniment va fi organizată o zonă pentru copii, cafenea cu mâncare vegetariană și vegană și, bineînțeles, tombolă.

Combinația dintre iarmaroc, activități educative și networking facilitat face ca IarmarEco să fie un eveniment deosebit și unic în domeniul ecologiei și activismului social în Moldova.

IarmarEco 2016 va avea loc pe 15 și 16 octombrie în sediul Atrium, et. 4, Albișoara 4, Chișinău.

Dacă doriți să fiți expozant în cadrul evenimentului, aici găsiți formularul de înregistrare și regulamentul.

Pentru mai multe informații despre edițiile trecute, puteți accesa website-ul www.iarmareco.md sau pagina de facebook.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Marta Zaporojan face pijamale pentru femeile împlinite! De la drept a trecut la modeling și design
Articolul anterior
Horoscop special: compatibilitatea copil – părinte
Articolul următor