Interpreților nu le vine să creadă. Aceștia transmit condoleanțe familiei Stratan

Astăzi, s-a stins din viață interpretul Nelu Stratan. Interpretul și-a pierdut cunoștința pe strada București din capitală, iar trecătorii au anunțat poliția. În jurul orei 14:00, la venirea poliției, artistul era decedat. Informația a fost oferită de OP al Poliției Capitalei, Andrian Jovmir, informează zugo.md.

separator

f

Persoanele publice sunt șocate de această veste. Acestea le transmit condoleanțe membrilor familiei.

„Centrul de Licentiere a Dreptului de Autor aduce profunde condoleante familiei, bunului nostru coleg, Nelu Stratan, care a fost membru al CLAD-ului si un aparator al dreptului de creatie din R. Moldova. Autorii Oficiului Republican de Autor si alti colegi de breasla sunt indurerati de pierderea imensa care ne-a lovit in aceste zile si mesajul nostru ramine pentru totdeauna: Artistii nu mor niciodata! Cu mare regret, subsemneaza Membrii CLAD si ORDA. Un cer senin si-un colt de rai sa ai, draga, Nelu Stratan!”, a  menționat Viorica Nagacevschi.

„Pe Nelu Stratan îl cunosc demult, am și colaborat uneori, eu ca interpret el producător, întotdeauna credeam că suntem aproape de-o seamă, era foarte tânăr prin felul lui de-a fi. Deseori luam prânzul la el în restaurant iar după neapărat ne retrăgeam în camera boss-ului unde-mi cânta câte ceva nou la chitara, acolo am auzit prima data piesa cu gust vaniliu…
Două săptămâni în urmă m-a sunat să-mi spună că anul asta va fi socru mare, face nuntă băiatului mai mic și ar dori să-i cântăm la nuntă… Cuuum??? Am zis eu mirat, tu Nelu ai băiat de însurat?
– Nu contează ce e scris la mine în buletin, important e că în suflet sunt un băiat de 25 de ani. Mi-a răspuns râzând…

Astăzi nu-mi vine să cred că Nelu nu mai e printre noi. Atât de devreme….”, a spus Costi Burlacu.

„Nu imi vine să cred… Dumnezeu să il odihnească în pace… Condoleanțe familiei…”, a scris Doinița Gherman.
„Nu pot sa cred… De ceva timp nu auzisem nimic despre el. Dar acum cateva saptamani m-a sunat chiar el. Am fost surprinsa. Mi-a spus ca administreaza un post tv si, in curand,urmeaza sa fie director si la un post radio. Ca de obicei, bine dispus si cu multe planuri si idei. Urma sa ne vedem aceasta saptamana p-u a discuta o colaborare cu revista, dar n-a fost sa fie…Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Nelu…”, a scris Aura.
„Am aflat cu adâncă tristețe de trecere în neființă a colegului meu de scena, Nelu Stratan. Sunt profund îndurerată. Un om luminos și suflet mai rar de bun.
Odihneste-te în pace. Nu te vom uita Nelu! Tu ești și vei fi în amintirea noastră!”, a spus Lenuța Gheorghiță.
„Un februarie trist …
La numai 51 de ani s-a stins din viață
NELU STRATAN ,producător,interpret și autor ….
Condoleanțe familiei,rudeor și celor apropiați .
Dumnezeu sa-l ierte…”, a scris Corneliu Botgros.
„Mic de statura, daar planurile mari ii erau
odihneste-te in pace, Nelu Stratan”, a menționat Victoria Cușnir.
„Pacat….:((((„, a scris Cezara.
„Greu le este copiilor să recunoască şi să trăiască, în ciuda realităţii implacabile, momentele în care unul dintre părinţi trece în lumea celor drepţi. Prin astfel de clipe trece acum familia bunilor noştri colegi şi prieteni, la despărţirea de bunul lor tată. Alătur lacrimile mele celor ale îndureratei familii, asigurând-o de întreaga mea compasiune. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar pe cei rămaşi să-i mângâie.”, a spus Vlad Codreanu.
„Dumnezeu sa-l ierte!”, a menționat Mariana Șura.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Nelu Stratan a murit
Articolul anterior
Descoperire fabuloasă! Vezi cât pot trăi bebelușii născuți din tați vârstnici
Articolul următor