Învață să-ți dezvolți afacerea de la eroii business-ului moldovenesc!

Ei sunt oamenii care demonstrează că putem nu doar să câștigăm bine în această țară, dar și să schimbăm lumea spre bine, să schimbăm Moldova, doar cu ajutorul unei dezvoltări în domeniul afacerilor.

separator

16463517_1053376484766761_3011770077337924636_o

Eroii businessului din Moldova – ei există! Cine sunt acești oameni? Vreți să-i cunoașteți la față, și rețetele lor de succes? Vreți să învățați din experiența lor, să folosiți sfaturi cu privire la modul de a începe o afacere, de a o construi și a o dezvolta?

Înregistrare la telefon 067 482 067 (Marina) sau aici!

Pe 19 februarie vă așteaptă 4 speakeri:

Daniel Balaban – co-proprietar al Aquatrade (OM, Familia Fericita, Apa POPULARA, Gura Căinarului, Letto, Joy), director de marketing. Este în afaceri de 22 de ani, de când există și afacerea lui, care are mai mult de 600 de angajați. Apa Aquatrade este consumată de 73% din moldoveni, iar băuturile răcoritoare- de 55%.

Galina Tomaș – fondatorul Unica Sport Moldova (7 filiale), Unica Sport România (1 filială), Unica.md, medic în științe medicale, nutriționist. Peste 70.000 de clienți au practicat antrenamente cu efort fizic dozat după metoda Unica, ce constă în mișcări împrumutate din gimnastică, aerobica, shaping, dans, yoga, pilates și streching. Galina Tomaș este de 19 ani în domeniul afacerilor, are aproximativ 200 de angajați, iar împreună cu ei schimbă modul de viață a mii de oameni și creează o societate sănătoasă.

Vladislav Papanaga – fondatorul companiei Group Solutions. Video Security ocupă o poziție de lider pe piața din Moldova, oferind sisteme de supraveghere video de monitorizare și control al accesului. În 2016 „Security Solution” a devenit brandul nr.1 în categoria de siguranță.

Vladimir Simin – director General Unica Sport, co-proprietar al agenției de consultanță în Israel «Succes Fitness» și a rețelelor Foto Dent în Moldova, absolvent al Academiei Financiare și de Asigurări din Israel, expert în domeniul vânzărilor, business trainer KMB.

Conferința va fi în format întrebare-răspuns! Astfel, veți fi capabil să adresați orice întrebare, iar speakerii vă vor ajuta să vă dezvoltați afacerea.

Preț – 200 lei (plata până pe 6 februarie), 300 lei (plata până pe 10 februarie), 400 lei (plata pe loc).

Unde va avea loc?

Business Center V-CONTINENTAL (bd. Dimitrie Cantemir, 5/4)

Studenții moldoveni vor primi burse în universitățile din străinătate

Studenții din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a beneficia în continuare de burse în instituțiile de învățământ din străinătate. Proiectul de lege care prevede aprobarea acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV), semnat la Varșovia în 2023, a fost votat în prima și a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

De menționat că, acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani, transmite Știri.md.

În acest sens, va fi încurajată participarea tinerilor studenți, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului. De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. 

Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini. Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011.

Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, 

Cod Galben de vânt puternic în țară!

Meteorologii au emis un avertisment Cod Galben de vânt puternic pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru mâine, 29 martie.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), avertizmentul va fi valabil în intervalul orelor 08:00-18:00. Astfel, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

Sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii;

Se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi;

Este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii.

Specialiștii recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântul puternic îi poate doborî; evitarea folosirii focului deschis.

Antreprenorii vor putea contesta deciziile de control în instanță

Antreprenorii vor putea să conteste deciziile de control în instanța de judecată. În cazul în care inspectorii vor admite abuzuri, aceștia vor fi sancționați.

De asemenea, va exista o delimitare clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, transmite Știri.md

Pachet de reducere a birocrației în domeniul economic a fost votat în primă lectură de Parlament.

Prin urmare, proiectul prevede că planurile de control vor fi unificate, ținând cont de tipurile diferite de agenți economici și riscuri, vor fi revizuite condițiile pentru control inopinat și incluse temeiuri specifice pentru controlul asupra agenților economici care se eschivează intenționat de la controale.

Totodată, reglementările oferă și posibilitatea suspendării termenelor de control în anumite situații, cum ar fi așteptarea rezultatelor testelor de laborator. 

Mai mult, organul de control, în cazul contravențiilor, va activa în calitate de agent constatator și va verifica strict doar informațiile sau obiectele necesare pentru constatarea contravenției și nu va avea atribuții largi de control.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Întrebați-o pe Lili Lozan ce este Shakshuka!
Articolul anterior
Lilu și Călin Roșca și-au făcut primii fini de cununie. Vezi cine sunt norocoșii
Articolul următor