Lavender Fest 2016: 18 fotografii reprezentative

K Lumea, Nata Albot, levănțică, Cobusca Nouă, muzică, sesiune foto, brand-uri autohtone, bucate delicioase, oameni buni, distracție la maxim. Acestea ar fi cuvintele care ar descrie evenimentul de sâmbătă, care a adunat sute de oameni.

separator

Pentru cei care au avut dorința, dar nu și posibilitatea să participe la Festivalul Levănțicăi, vă propunem 18 de fotografii reprezentative, care v-ar transmite emoțiile și atmosfera din data de 18 iunie.

După cum am spus mai devreme, la Festivalul Levănțicăi, Andrei Bolocan a fost vocea Natei Albot. El a fost cel care dirijat programul evenimentului și nu a lăsat nici pentru o clipă publicul să se plictisească.

Corul Credo (de pe lângă MAI. Conducător și Dirijor Liliana Prodan), a fost primul carea a evoluat în scenă și a dat start sărbătorii.

credo

Cei prezenți au avut posibilitatea să urmărească și un spectacol ecvestru, prezentat de către angajații Plutonului de Cavalerie a Batalionului 4 al Brigăzii de Patrulare a INP a IGP. Maestru în sport Oxana Darii.

cal

Formatul muzical al festivalului a presupus o atmosferă relaxată și meditativă, alternată cu câteva ateliere de yoga, conduse de Igor Babileov.

igo

În Zona Conferință Despre Sănătate, oaspeții au ascultat prezentări ale mai multor speakeri pe diverse teme de sănătate.

În Zona Culinară, peste 60 de participanți au servit din bucate exclusiv vegetarienie, proaspete și din ingrediente de sezon.

_MG_3041

La Târgul de Artizanat, peste 70 de artiști au prezentat produsele lor, dar și micile colecții create special pentru Lavender Fest.

_MG_3067_MG_3069

Din Inimă Branduri din Moldova au adunat câteva branduri pregătite cu ofertă de vacanță.

_mg_3052_0

În Zona Spa, vizitatorii au putut rezerva o sesiune express de masaj chiar în câmpul de levănțică.

_MG_3082

Întreg lanul de levănțică s-a transformat într-un studio foto, cu decoruri delicate și fotografi profesioniști.

_MG_3090

În Zona Copiilor, cei mai mici au pictat, decupat, confecționat diverse obiecte, au sărit pe trambulină și s-au dat cu scrânciobul.

_MG_3158

În premieră pentru evenimentele K Lumea – o Zonă Wine Friendly. Sub umbrela WINE OF MOLDOVA, peste 10 producători locali de vinuri au oferit produsele lor spre degustare, iar pictorița Nicoleta Vacaru a organizat între orele 14:00 și 18:00 un atelier de pictat cu vin.

wine

În cadrul festivalului s-a desfășurat Art Lavanda, un concurs de artă inspirată din levănțică, în care s-au înregistrat peste 25 de participanți cu lucrările lor. Premiul mare a fost o tabletă oferită de Magazinul de Electronice Upgrade și sticle de vin oferite de productării locali, care a ajuns în mâinile Ecaterinei Vorona.

art

Elite Quartet (Moldova), Art Labirint (Moldova), Trupa ANIMO (Moldova) și Golan (România) au fost cei care au insins atmosfera.

Golan au stat la Chișinău doar o noapte și au fost cazați în hotelul Jolly Alon.

golan

În plus, cu hashtag-ul oficial #LavenderFest #klumea vizitatorii au fost încurajați să posteze imagini pe Instagram și Facebook, iar cele mai spectaculoase imagini urma să fie răsplătite de organizatori cu suvenire K Lumea.

Important este că o fotografie de la Lavender Fest 2016 a ajuns pe paginile The Telegraph, în rubric ”imaginea zilei”.

f

Pe scurt, fiecare și-a găsit ocupația pe placul său. Oamenii au petrecut timpul plăcut și util, printre flori de levănțică.
eumama.md

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Cum poți face acasă uleiul de levănțică. E perfect pentru masaj!
Articolul anterior
4 cărți perfecte de citit pe plajă!
Articolul următor