Noi „Zâmbete de copil la Shopping MallDova” în 2016!

Proiectul de responsabilitate socială „Zâmbete de copil la Shopping MallDova”, care în anul 2015 a făcut fericiți circa 200 de copii din școlile-internat, își continuă misiunea! Pe parcursul anului 2016, inițiativa dedicată copiilor defavorizați le va oferi micuților din centre de plasament, școli auxiliare și instituții de tip internat posibilitatea de a trăi o aventură plină de bucurie, jocuri și experiențe noi, cu accent pe educație. Primul eveniment al anului i-a adus la Centrul Comercial Shopping MallDova pe 27 de copii de la școala auxiliară din s. Bulboaca, raionul Anenii Noi.

separator

274A7092
Ina Mamaliga, coordonator marketing Shopping MallDova:

„Noutatea acestei ediții este dezvoltarea componentei educative a proiectului, care facilitează învățarea și cunoașterea lumii prin metode inovative. Considerăm că, încurajându-i să participe la activități educative și distractive, să socializeze, să-și dezvolte abilitățile de comunicare și să experimenteze, vom contribui la incluziunea socială a copiilor defavorizați. Suntem fericiți că reușim să realizăm în continuare și să dezvoltăm acest proiect, dar și alte inițiative sociale, prin care Shopping MallDova își reconfirmă statutul de companie social responsabilă.”

Copiii de la Bulboaca au fost întâmpinați de animatorii Shopping Moldova, care i-au invitat să se implice în jocuri amuzante, i-au provocat să danseze și i-au servit cu bucate delicioase.
274A7139

Dar marea surpriză a zilei le-a fost oferită de echipa „Laboratorului X”, care le-a demonstrat că știința nu este doar utilă, ci și foarte distractivă. Ghidați de „savanții” colorați, copiii au reușit să prepare apă carbogazoasă, au experimentat cu gheața carbonică și au aflat multe lucruri noi despre fenomenele naturale, interacțiunile fizice și procesele chimice. Mai mult decât atât, utilizând cunoștințele obținute, toți micuții au participat la crearea zăpezii în laborator!

Eugeniu Buruian, director, școala auxiliară din s. Bulboaca, Anenii Noi:

„Pentru copilași, cu cât mai des schimbă forma de activitate, atmosfera, cu atât e mai bine. Sunt mai detașați, mai liberi, socializează mai ușor. Din numele administrației școlii, mulțumesc organizatorilor pentru această zi frumoasă.”

274A7444

Nici impresiile copiilor nu s-au lăsat mult așteptate:

  • „Mi-a plăcut foarte mult laboratorul, cum am făcut zăpadă.”
  • „Cel mai mult mi-a plăcut când au dat fum pe jos.”
  • „Toate au fost interesante. Îmi place foarte mult la Shopping MallDova!”

274A7507

Proiectul „Zâmbete de copil la Shopping MallDova” a fost inițiat în luna iulie 2015. Pe parcursul anului trecut circa 200 de copii au avut parte de experiențe deosebite în incinta Centrului Comercial Shopping MallDova. Beneficiari ai proiectului au fost copiii de la șase școli-internat: din or. Ciadâr-Lunga, satul Cărpineni din raionul Hâncești, or. Leova, or.Strășeni, or. Vadul lui Vodă și mun. Chișinău. Prin acțiunile desfășurate, Shopping MallDova își reconfirmă statutul de actor social responsabil în Republica Moldova, fiind printre cei mai activi promotori ai acestui concept în țara noastră.

274A7586274A7606

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Mihaela Bilic: A fi sau a nu fi vegetarian?
Articolul anterior
6 semne şi simptome care te anunţă că ai rană pe col
Articolul următor