Persoanele publice au devenit melancolice. Cum își amintesc de copilăria lor

Mai multe persoane publice tânjesc după copilăria de cândva. Acestea au postat fotografii de când erau mici și au scris câte o poveste de pe vremea când se gândeau doar la joacă și la ghidușii.

separator
iPiccy-collage


Jurnalista Margarita Răducan a postat mai multe fotografii din copilărie, în dreptul cărora a scris:

„De ziua Copiilor!

Îmi doresc ca fiecare copil din Moldova să fie educat de ambii părinți, să fie alimentat corect, să nu fie discriminat, să Nu fie abuzat fizic, să fie instruit conform vârstei, să i se respecte drepturile și să i se ofere dragoste la maxim. Doar așa vom avea un viitor prosper!!!!

P.S. Copilăria mea a fost una minunată: salariul părinților ajungea pentru călătorii și întreținerea noastră, școala era una corectă- fără corupție, produsele alimentare erau sănătoase, siguranța în ziua de mâine era ceva firesc. Noi nici nu visam să plecăm din țară…”

raducan 2raducan1raducan3

Prezentatoarea TV Lili Lozan

„Buna dimineata, copii! Să aveți o zi frumoasă! Eu am avut o copilărie superbă. Le mulțumesc părinților și frățiorului meu❤️❤️❤️”

13325735_10208361170519770_2228432667316585067_n

Interpreta Natalia Gordienko

„Hai că nu m-am schimbat prea mult. La mulți ani, copii! La mulți ani, copilărie!”

gor

Prezentatoarea TV Sofia Obadă

“Când eram mică, visam inclusiv la o carieră în televiziune. Coincidența face ca azi, de Ziua Copiilor, să împlinesc 6 ani de activitate la Jurnal TV. Mulțumesc echipei Excepționale din care fac parte. Am învățat și continui să învăț. Sunt convinsă că vom face încă muuulte lucruri Magnifice împreună!”

obada

Scriitoarea Viorica Covalschi

“NUDITĂȚI

– Viorica, dezbracă-te și mergi la culcare!

– Nu mă dezbrac. Mâine trebuie să mă trezesc, gata îmbrăcată că am de mers LA JOACĂ!

Se pare că mulți de pe-aici ați avut așa JOB-uri și acum ați rămas pe drumuri :)))

Am fost un copchil sfrijit, care purta banturi, golfici albi (să pară că am picioarele mai grase) și rochii în buline.

Cu Mary Poppins la scară. Păream desprinsă din rai. Doar că pe a mea o chema Sveta. Și era fata babei Vera. Avea o mojilă de frați, casă în centru și scaun la poartă. Acolo am învățat să mănânc răsărita fără coajă, să fug de-acasă, să cochetez cu morții și să îmi doresc să am mulți copiii.

Când pe-afară radiotocika defila cu ” Somnoroase păsărele ” eu încă eram departe de lingura lui tata și în contrasens cu poalele mamei. Am crescut așa, fără regim, într-o destrăbălare continuă fără migdale pe tavă și fără ceișorul de la ora cinci.

Dar cu sculatul pe la atunci când vreu, cu hudița plină de copchii pe care îi îndopam cu aladușchi ș’ap fugeam la cireșe, la tăvălit lucernă la ghilosit în iazul de la Crimova ori la copt cartofi în salcânărie.

Of, Doamne, cât de periculos!

Așa-i de ” prikolino” să-ți dai capotul jos și să stai goală pușcă în fața Ei, pupând mânuțe dolofănele. Știind-o găvozdită aici, lângă tine, în irisul celor doi ochi albaștri,

COPILĂRIA”

viorica covalschi

Actrița Angela Ciobanu

18882174_1425055984239447_4705624333335266196_n

Natalia Bzovaia, membru al Părinților Solidari, care luptă cu nedreptățile din grădinițe a scris următorul mesaj:

“Mă las provocată azi de 1 iunie şi postez o poză din copilărie. Dar dacă să comentez copilăria mea şi marşul de azi, vreau să spun: „zapekanka” şi „katletele” de la grădiniță erau cele mai gustoase, iar peștele în sos ca la şcoală mama aşa şi nu a reuşit să-l gătească. Ce amintiri legate de cantină o să rămână la copii noștri?”

Natalia Bzovaia

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

Cel mai tânăr primar din țară și-a scos comuna din sărăcie! A investit 10 milioane de euro din fonduri europene
Articolul anterior
Cât costă oja Reginei Elisabeta? O folosește de 28 de ani
Articolul următor