Un moldovean și-a construit o casă neobișnuită, în formă de cupolă!

Casele-cupolă par să câștige tot mai mult teren în rândul celor care preferă arhitectura modernă cu bani puțini și mai mult confort. În Rusia, sunt mulți cei care optează deja pentru acest tip de construcție.

separator
casa-rotunda-4

Deși se consideră un trend relativ nou, casele cu cupole sferice au fost construite dintotdeauna, dacă e să analizăm tradițiile istorice de mai multe secole.

Se estimează că aceste case ar avea mai multe avantaje. Construcțiile ar oferi mai mult volum la o greutate minimă a structurii. În plus, acestea ar avea o înaltă rezistență la vânt datorită formei aerodinamice și, astfel, ar fi cu mult mai ieftine de întreținut sub aspect termic, în timpul sezonului rece.

domuri geodezice kupolnyi_dom2 dom-sn

Cei care sunt specializați în construcția acestor case, susțin că datorită greutății mici, construcțiile nu au nevoie de fundație scumpă, aceasta putând fi realizată și în decurs de câteva ore (4-5 ore).

De asemenea, aceste case ar avea nevoie de costuri mult mai mici de construcție, iar zidirea acestora se face într-un timp record. În plus, spațiile interioare nu sunt limitate de coloane, iar zgomotul din exterior ar fi mult atenuat.

kupolnyi_dom4 dom-7.5-m kupolnyi_dom5

De regulă, carcasa se construiește din lemn asamblat cu elemente din metal. În calitate de material izolant se folosește celuloza, un produs ecologic. Pentru fundament sunt folosite materiale ușoare, iar pereții sunt acoperiți cu oale din bitum.

Dom-Mihailesti

Un moldovean, probabil inspirat din cele văzute în afară, și-a construit, şi el, o casă-cupolă. Iată cum arată:

alte Articole interesante