Competiția gustului s-a încheiat marţi seară, la Pro TV, după o finală plină de emoţii şi creativitate.
Ciprian a primit trofeul şi premiul în valoare de 50.000 de euro. Preparatul care a făcut diferenţa între Odette şi Ciprian a fost desertul pe care le-au avut de pregătit la proba cu numărul trei, runda finală din „MasterChef”, sezonul patru.
Chiar dacă a fost eliminat după proba cu numărul doi, Tudor a câştigat un curs gastronomic din partea Staropramen, iar Odette a câştigat o săptămână de experienţe gastronomice inedite şi cursuri de gastronomie italiană la celebra Academie Barilla din Parma, Italia, cursuri la care va lua parte şi Ciprian.
Ciprian Ogarcă s-a născut într-o familie numeroasă cu cinci fraţi, în oraşul Craiova.
În prezent, Ciprian are 24 de ani şi este agent de asigurări. A plecat în Italia pentru a munci înainte de a începe facultatea, sperând astfel să îşi poată ajută familia. După 3 luni a revenit în ţară, aflând că a fost acceptat la facultate.
Mai târziu, viaţa lui s-a schimbat radical din cauza unui accident de maşină, în urma căruia a stat imobilizat la pat două luni.
Pasiunea pentru bucătărie a apărut încă din copilărie. Acasă, tatăl sau era cel care gătea şi reuşea mereu să strângă toată familia în jurul mesei. De la el a furat toate secretele de baza ale bucătăriei.
Şi-a cucerit iubita cu taglieatele cu somon şi şofran, fiind primul preparat pe care i l-a gătit.
Preparatul său favorit este piept de rată cu cuscus, stafide şi ananas cu sos de soia.
„Ambiţia de a-mi depăşi limitele m-a adus la acest show. MasterChef pentru mine este cea mai mare provocare şi merg pe premisa că dacă nu încerc totul în viaţă, nu am de unde să ştiu dacă pierd chiar esenţialul”, a declarat Ciprian la începutul competiţiei.