O prinţesă din Japonia renunţă la tron în numele dragostei

Prinţesa Mako, nepoata împăratului Akihito, va renunța la statutul regal pentru a se căsători cu un bărbat obișnuit. Aceasta se iubește cu un lucrător dintr-o firmă de avocatură. Cei doi au făcut cunoștință cu cinci ani în urmă, la Universitatea Internaţională Creştină din Tokyo, potrivit BBC.

separator

japanese-princess-mako-marry-commoner-805655

Tânărul Kei Komuro a menționat că se va logodi cu Prinţesa Mako, dar „acum nu este momentul potrivit pentru a comenta”. Casa imperială japoneză a confirmat că se pregăteşte pentru logodna celor doi.

Împăratul Akihito, în vârstă de 83 de ani, a sugerat încă din august, anul trecut, că ar vrea să se retragă întrucât vârsta sa înaintată i-ar putea afecta îndatoririle, scrie adevarul.ro.

Astfel, Japonia încearcă în prezent să găsescă o soluţie legală care să-i permită împăratului dreptul la abdicare. De două secole, niciun împărat japonez n-a mai renunţat la tron, iar legea din prezent nu i-o permite.170517132312-princess-mako-japan-super-169

„Vom lua în considerare paşii necesari pentru a garanta o succesiune stabilă a familiei imperiale”, a declarat şeful de cabinet al premierului nipon, Yoshihide Suga, citat de Reuters.

În momentul acesta, există patru moştenitori la tron: doi fii, un nepot şi fratele mai mic al împăratului Akihito.

 

alte Articole interesante