Premiile Oscar 2017! Iată lista câștigătorilor

Cea de-a 89-a ediție a ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Hollywood, California. Premiile Academiei Americane de Film, cele mai prestigioase distincții din industria cinematografică, au recompensat excelența în cinematografia anului 2016, în cadrul a 24 de categorii.

separator

Iată lista completă a câștigătorilor!

Cel mai bun film: ”Moonlight”moonlight-oscars-buzz

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck, ”Manchester By The Sea”

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 26: Actor Casey Affleck accepts Best Actor for 'Manchester by the Sea' onstage during the 89th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 26, 2017 in Hollywood, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)Cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone, ”La La Land”

Emma a câștigat, anul acesta, primul Oscar din cariera sa.

onstage during the 89th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 26, 2017 in Hollywood, California.
Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali, ”Moonlight”

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis, ”Fences”

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle, (La La Land)

Damien Chazelle, cel mai tânăr regizor câștigător al unui premiu Oscar.

onstage during the 89th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 26, 2017 in Hollywood, California.
Cel mai bun scenariu original: ”Manchester by the Sea”

Cel mai bun scenariu adaptat: ”Moonlight”

Cel mai bun montaj: ”Hacksaw Ridge”

Cea mai bună imagine: ”La la Land”

Cea mai bună coloană sonoră: ”La La Land”

Cel mai bun film străin: ”Salesman” (Iran)

Cel mai bun cântec: ”La La Land” – City of stars

Cel mai bun lungmetraj documentar: ”O.J.: Made in America”

Cel mai bun film de animaţie: ”Zootopia”

Cel mai bun scurtmetraj animat: ”Piper”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: ”The White Helmets

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: ”Sing”

Cel mai bun design de producţie: ”La La Land”

Cele mai bune efecte vizuale: ”The Jungle Book”

Cel mai bun make-up: Alessandro Bartollini, ”Suicide Squad”

Cele mai reușite costume: ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”

Cel mai bun mixaj de sunet: ”Hacksaw Ridge”

Cel mai bun montaj de sunet: ”Arrival”oscar-1-1024x576

Noi reguli rutiere în UE! Șoferii care le încalcă vor fi depistați mai ușor

Parlamentul European a votat, miercuri, noi norme rutiere pentru țările UE. Eurodeputaţii au consolidat cooperarea transfrontalieră a statelor membre în investigarea încălcărilor normelor rutiere pentru a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, scrie digi24.ro.

A fost extinsă lista încălcărilor rutiere care declanşează investigaţii transfrontaliere, va fi o cooperare sporită între statele membre ale UE pentru aplicarea amenzilor şoferilor străini periculoşi. Ţara din UE în care regulile rutiere au fost încălcate va avea la dispoziţie 11 luni de la data încălcării pentru a emite o notificare. În plus, la cererea statului membru în care a avut loc încălcarea, ţara de reşedinţă a autorului încălcării poate prelua colectarea amenzilor rutiere, cu condiţia ca suma să fie mai mare de 70 euro şi să nu fi fost plătită după epuizarea tuturor opţiunilor legale. În condiţiile în care aproximativ 40% din încălcările transfrontaliere ale normelor de circulaţie rămân în prezent nepedepsite, deputaţii europeni au actualizat normele pentru a determina ţările UE să coopereze mai mult şi să se ajute reciproc în găsirea conducătorilor auto străini care au comis o încălcare, arată un comunicat de presă al Parlamentului European.

Noile norme obligă autorităţile naţionale să răspundă fără întârziere cererilor din partea unei alte ţări din UE şi în termen de cel mult două luni de la colectarea informaţiilor necesare. În plus, la cererea statului membru în care a avut loc încălcarea, ţara de reşedinţă a autorului încălcării poate prelua colectarea amenzilor rutiere, cu condiţia ca suma să fie mai mare de 70 euro şi să nu fi fost plătită după epuizarea tuturor opţiunilor legale.

Ce tipuri de încălcări ale normelor rutiere sunt vizate.

Normele actualizate vor extinde lista încălcărilor rutiere comise de conducătorii auto nerezidenţi care declanşează cooperarea transfrontalieră şi care pot duce la o amendă. Pe lângă încălcările actuale (excesul de viteză, conducerea sub influenţa alcoolului sau neoprirea la semaforul roşu), lista va fi completată cu elemente noi precum parcarea periculoasă, depăşirea periculoasă, încălcarea unei linii continue şi părăsirea locului unui accident.

Termen clar şi interdicţie pentru colectorii privaţi de datorii

Ţara din UE în care regulile rutiere au fost încălcate va avea la dispoziţie 11 luni de la data încălcării pentru a emite o notificare. Notificarea încălcării regulilor rutiere trebuie să includă momentul şi circumstanţele încălcării, precum şi informaţii privind modul de contestare a amenzii. La iniţiativa eurodeputaţilor, entităţilor private li se va interzice să ajute ţările UE să colecteze amenzi rutiere de la şoferii străini (după doi ani de la transpunerea normelor în legislaţia naţională).

Va fi înființat un portal online

Pentru a spori transparenţa şi a facilita punerea în aplicare a noilor norme, Comisia are sarcina de a crea un portal online care să conţină informaţii precum noile normele, opţiunile de recurs şi amenzile rutiere relevante. „Pentru a spori siguranţa rutieră, ţările UE trebuie să coopereze şi să dispună de instrumente eficiente de pedepsire a celor care încalcă regulile de circulaţie din străinătate. Normele actualizate vor contribui la realizarea acestui obiectiv, dar sunt benefice şi pentru conducătorii auto, care vor primi informaţii într-un interval de timp strict, într-o limbă pe care o înţeleg şi cu o descriere a procedurii de recurs. Interzicerea utilizării unor companii private pentru a încasa amenzile va proteja în mod eficace conducătorii auto împotriva escrocheriilor şi a scurgerilor de date cu caracter personal”, a afirmat raportorul PE, Kosma Złotowski (CRE, Polonia), conform sursei citate. Noile norme legate de schimbul transfrontalier de informaţii privind încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră au fost adoptate de către Parlamentul European cu 570 voturi „pentru”, 36 voturi „împotrivă” şi 24 abţineri. După ce şi Consiliul le va aproba, ţările UE vor avea la dispoziţie 30 de luni pentru a se pregăti pentru punerea lor în aplicare.

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Copiii lui Kate Middleton, pregătiți de psihologi. Și starea psihică a prințesei nu este deloc una bună

Kate Middleton trece prin cea mai grea perioadă din viața ei. Soția prințului William a fost diagnosticată cu cancer, iar acum face chimioterapie. Potrivit surselor regale, starea ei psihică nu este deloc una bună, scrie protv.ro.

Cei trei copii ai cuplului regal, George, Charlotte și Louis, trec și ei prin momente foarte dificile. Conform celor mai noi informații, micuții primesc consiliere psihologică pentru a face față acestei perioade grele cu care se confruntă mama lor.

Încă de când au aflat despre diagnosticul crunt, Kate și William au făcut tot posibilul să îi protejeze pe cei trei copii.

Dezvăluirea diagnosticului lui Kate Middleton, făcută în mod strategic pe 23 aprilie, a coincis cu începutul vacanței de Paște a copiilor, permițându-le acestora să le explice situația micuților într-un mediu calm și fără influența comentariilor din exterior. Prințesa și-a dorit foarte mult ca micuții ei să nu fie afectați psihic și emoțional, de aceea a cerut ca ei să primească sprijin psihologic în această perioadă, departe de mediul școlar.

Acest lucru reflectă lecțiile învățate după moartea tragică a lui Lady Di, când prinții William și Harry s-au confruntat cu pierderea mamei lor fără o pregătire emoțională adecvată. În efortul de a preveni ca proprii lor copii să treacă prin traume similare, Kate și William iau măsuri pentru a se asigura că sunt pregătiți pentru orice eventualitate.

În aceste vremuri dificile, solidaritatea și sprijinul reciproc au devenit esențiale pentru a rămâne puternici în fața adversității. În timp ce lumea privește cu speranță, Kate Middleton își continuă lupta curajoasă împotriva cancerului, inspirând milioane de oameni prin determinarea sa.


Tragedie fără margini! Această femeie a ales să se sacrifice pentru copilul ei, dar a murit. Avea 26 de ani
Articolul anterior
O femeie de 29 de ani din Telenești a fost răpită
Articolul următor