Rușii s-au călcat în picioare pentru a intra la McDonald’s. Imagini uluitoare

La 26 de ani de la inaugurarea primului restaurant McDonald’s, ruşii încă nu s-au săturat de mâncarea americană. Sute de oameni s-au călcat în picioare la deschiderea unui restaurant din celebrul lanţ de fast-food în oraşul Barnaul.

separator

Adulţi şi copii, cu toţii s-au înghesuit în faţa localului cu ore bune înainte ca uşile să se deschidă. Iar când s-au deschis… au dat navală, la propriu!

sursa: realitatea.ro

Autorităţile spaniole au interzis pozele şi videoclipurile pe scările rulante ale staţiei de metrou de la Sagrada Familia. Care este motivul

Un trend pe TikTok a determinat autorităţile din Barcelona să interzică turiştilor să mai facă poze sau videoclipuri pe scările rulante ale staţiei de metrou de la Sagrada Familia. Pentru cadrul perfect, mulţi vizitatori stau în poziţii periculoase sau nu sunt atenţi la hoţi şi rămân fără telefon. 15.000 de oameni vin în fiecare zi să vadă spectaculosul obiectiv turistic.

Sagrada Familia, – un rai pentru suflet, dar şi pentru hoţii de buzunare. Pentru like-uri şi vizualizări, sute de turişti entuziasmaţi îşi sprijină telefonul pe scările rulante pentru a imortaliza momentul în care ies la suprafaţă în faţa celebrei catedrale. 

Turiştii riscă să rămână fără telefoane în timp ce pozează Sagrada Familia

Doar că, de multe ori, rămân cu o amintire amară. Într-o fracţiune de secundă, hoţi specilizaţi pe zonele turistice înşfacă telefonul şi se fac nevăzuţi. Barcelona este considerată, neoficial, capitala hoţilor de buzunare, unde au loc, în medie, 258 de furturi pe zi, potrivit Observator

Însetaţi de faimă, mulţi influenceri acaparează gura de metrou pentru cadrul perfect. Unii riscă orice pentru o fotografie care-i să avantajeze.

Din cauza plângerilor, autorităţile locale au pus un semn prin care-i atenţionează pe turişti că filmatul pe scări este interzis. 

Ucraina rămâne fără energie electrică. România, Polonia și Slovacia au furnizat țării, sâmbătă, energie electrică în regim de ajutor de urgență

România, Polonia și Slovacia au furnizat, sâmbătă, energie electrică Ucrainei, în regim de ajutor de urgență, din cauza bombardamentelor ruse care au lovit puncte nodale de la Harkov și Krivoi Rog. Kievul a anunțat că intenţionează să reia duminică exporturi minore de energie electrică, dar se aşteaptă la importuri substanţiale de energie în perioadele de vârf, relatează Biziday și News.ro.

România, alături de Polonia și Slovacia, a intervenit astfel pentru a doua oară, în decurs de două săptămâni, pentru a suplini capacitățile ucrainene distruse de aviația rusă.

Rețeua electrică ucraineană reușește cu greu să facă față distrugerilor cauzate de bombardamentele rusești, furnizorul național fiind nevoit să întrerupă prin rotație curentul.

Restricțiile de sâmbătă, în furnizarea curentului electric, în orașele Harkov, din est, și Krivoi Rog, din sud, au fost prelungite și pentru duminică.

Compania națională ucraineană precizează că ajutorul de energie furnizat de țările vecine nu a depășit 2% din consumul zilnic total al Ucrainei.

Totuși, după o serie de atacuri asupra sistemului său energetic, la sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, Ucraina și-a mărit puternic importurile de energie electrică şi a oprit exporturile.

„Nu sunt planificate deficite de energie electrică sau asistenţă de urgenţă pentru ziua curentă”, a transmis Ministerul ucrainean al Energiei, într-un comunicat.

Potrivit oficialilor ucraineni, aproximativ 139 de megawaţi oră (Mwh) ar putea fi exportaţi duminică, cu importuri de 8.430 Mwh.

Proteste de amploare în insulele Canare. Oamenii sunt supărați de turismul excesiv

Proteste ample în acest weekend în insulele Canare, dar și în alte orașe spaniole de pe continent.  

Oamenii sunt supărați că turismul excesiv le dă viețile peste cap.

În Tenerife, sute de oameni au manifestat față de ceea ce ei numesc un sistem turistic nesustenabil.

Protestatarii spun că dezvoltarea peste măsură a industriei turistice în insulele Canare le face viața dificilă și dăunează mediului.

Din cauza creșterii prețurilor, tot mai mulți trăiesc în condiții precare, iar unii au rămas pe drumuri.

Doar anul trecut, în insulele Canare au venit peste 13 milioane de turiști, cu mult peste numărul localnicilor, care sunt în jur de 2,2 milioane.

sursa

Tragedie sub ochii medicilor. A murit după ce i s-a administrat tratamentul altui pacient
Articolul anterior
Spitalul în care medicii donează sânge pentru pacienţii lor!
Articolul următor