Subsolurile mai multor blocuri din Capitală sunt invadate de purici și țânțari. Care este soluția?

Pe lângă caniculă şi ploile din această vară, paraziţii apar şi din cauza pisicilor fără adăpost care au acces liber în subsolurile clădirilor. Mai multe blocuri de locuit din Chișinău sunt invadate de purici şi ţânţari, care și-au găsit adăpost în subsolurile caselor. În consecință, reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică au decis să desfăşoare lucrări de dezinsecţie în tot orașul.

separator
wer

Lucrările de dezinsecţie sunt efectuate cu soluţii care nimicesc paraziţii. Soluţia este una toxică, aşa că muncitorii poartă un echipament special.

Reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică dau vina pe locatari, care îmblânzesc pisici ale străzii în preajma blocului. Ei atenţionează oamenii că acest lucru poate avea urmări grave.

„Locatarii hrănesc 40-50 de pisici care trăiesc în curţi pe parcursul zilei şi aceşti purici nimeresc şi pe iarbă, noaptea se adăpostesc în subsoluri . În primul rând incomodităţi de trai, pişcă maturii, pişcă copii, copii dau reacţii alergice. Ca boală provoacă pesta”, a afirmat medicul igienist CNSP, Tudor Puiu.

Locuitorii Capitalei spun că o astfel de dezinsecţie este una binevenită. Unii dintre ei însă nu aşteaptă şi fac singuri dezinsecţii în locuinţă.

Serviciile de dezinsectare ale Centrului de Sănătate Publice sunt gratuite. Zilnic, echipele au câte 10 solicitări din partea chişinăuienilor. Serviciile companiilor private însă pot ajunge la peste două mii de lei pentru o suprafaţă de cinci sute de metri pătraţi.

sursa: www.publika.md

alte Articole interesante