Sute de moldoveni și români au rămas fără bani în conturi după ce au procurat bilete de avion la prețul de 1 euro

Mai mulţi moldoveni și români au fost păcăliţi pe internet după ce au văzut o ofertă cu bilete de avion la prețul de 1 euro. Utilizatorilor li se promitea, pe internet, două bilete plus 500 de euro bani de cheltuială, pentru o destinație aleasă de ei.

separator

Condiţia era să plătească în avans 1 euro. Pagina de internet spre care erau direcționați utilizatorii cuprindea un chestionar cu trei întrebări. „Promoția” ar avea loc pentru că Wizz Air a împlinit 15 ani de la primul zbor, iar fiecare utilizator poate primi 2 bilete – sau cel puțin așa li se promitea. Însă, atunci cînd a încercat să finalizeze tranzacția, tînărul a fost anunțat că a căzut pradă unei escrocherii.

Ca totul să pară credibil, pe pagină existau și comentarii false de pe Facebook ale unor presupuși utilizatori care au plătit taxa de 1 euro și au primit biletele pe e-mail.

Compania Wizz Air a dat un comunicat oficial referitor la această situaţie. „O serie de website-uri şi pagini de Facebook operează cu domenii false şi folosesc simboluri similare sau identice cu marca WIZZ, capabile să inducă în eroare clienţii care cred că vizitează website-ul şi paginile oficiale ale Wizz Air. Unele dintre aceste website-uri au lansat concursuri false pretinzând că cei care vor câştiga vor intra în posesia de bilete”.

sursa

alte Articole interesante