Tânărul artist moldovean Radu Rațoi a câștigat Cupa Mondială la acordeon! Video

Tânărul acordeonist moldovean Radu Rațoi a câștigat Cupa Mondială la acordeon, care s-a desfăşurat recent la Kaunas, Lituania. În prezent, tânărul artist studiază la Copenhaga, la Royal Danish Academy of Music.

separator

Radu Raţoi este al treilea interpret din istorie care câștigă Cupa Mondială atât la muzică clasică, cât și la muzică variete şi primul moldovean care câștigă acest concurs prestigios.

Apropare 100 de tineri artişti din întreaga lume au participat în cadrul concursului. Radu Raţoi a obţinut locul 1 – Senior Coupe Mondiale şi locul 1 – Senior Virtuoso Entertainment. El a concurat la o categorie cu 16 participanţi, dar la cealaltă cu alţi 10 concurenţi.

„Nu am crezut la început. Ştiam că am şanse, dar aşa o cupă mondială de grea nu a fost în ultimii 20 ani. Oricine putea câştiga. Au fost foarte puternici toţi participanţii. Eu am câștigat toate 5 tururi în ambele categorii. A fost greu, dar a meritat”, a declarat Radu Rațoi, potrivit moldova9.com. Radu Raţoi este recunoscător profesorilor, inclusiv lui Sergiu Mîrza.

alte Articole interesante