Topul celor mai frumoase orașe din lume

De-a lungul timpului, au existat o mulţime de clasamente ale celor mai frumoase, interesante, aglomerate sau bune de locuit oraşe ale lumii. Fie că este vorba de site-uri de călătorie, agenţii turistice sau chiar bloguri personale există câteva oraşe ale lumii menţionate frecvent.

separator

Iată câteva oraşe ce au reuşit să atragă atenţia lumii întregi:

  • Paris, Franța

Sena şi podurile care o traversează, marile bulevarde, pieţele monumentale, monumentele magnifice, străzile fermecătoare din Montmartre, muzeul Louvre sau turnul Eiffel – acestea sunt imagini ce confirmă că Parisul este unul dintre cele mai fermecătoare oraşe ale lumii.

  • Veneția, Italia

Despre Veneţia se poate afirma cu uşurinţă că este un oraş unic în lume. Întregul oraş este o operă de artă. Cu “străzile principale” ce sunt de fapt canale, fără trafic şi ambuteiaje, Veneţia este un amestec de arhitectură renascentistă, bizantină, gotică şi barocă. Un moment important al Veneţiei este carnavalul veneţian cu o veche tradiţie. Este festivalul care celebrează trecerea de la iarnă la primavară, o perioadă în care totul pare realizabil şi perfect posibil, inclusiv iluzia că cei mai săraci oameni pot deveni cei mai puternici purtând pe faţă măşti.

  • Florența, Italia

Orașul Florenţa a fost descoperit de către străini abia în secolul al-XVIII-lea, devenind o mecca a milioanelor de turişti care vin aici în fiecare an, atraşi de eleganţa palatelor sale, de bogăţia artistică şi culturală şi, evident, de apusul soarelui peste râul Arno.

  • Vancouver, Canada

Vancouver este Manhattan cu munţi. Este oraşul lichid, oraşul de mâine, având părţi egale din India, china, Anglia, Franţa. Este cel mai atre oraş din America de Nord, frate. Vancouvers este, de asemenea, cunoscut ca unul dintre cele „trăibile oraşe”, gradul de poluare fiind cel mai scăzut în comparaţie cu alte oraşe ale Americii de Nord.

  • Cape Town

Oraşul este o combinaţie culturală rară, rezultată din amestecul coloniştilor indenezieni, francezi, olandezi, engleti şi germani, triburile locale Bushman şi Hottentot, şi triburile Bantu din nord. Impresionantul Munte Table, flancat de Vârful Devil şi de Dealul Signal, se înalţă cu mândrie deasupra oraşului. Peninsula Cape, cunoscută pentru speciile rare de flori şi pentru râurile învolburate, este încadrată de minunate plaje cu nisip alb.

  • Braşov şi Sinaia, România

Primul ghid de călătorie video din mediul online, GeoBeats, include în lista destinaţiile de vizitat în lume şi oraşele Braşov şi Sinaia. În filmuleţul de prezentare a Braşovului, GeoBeats a ales să promoveze cea mai veche clădire situată în Piaţa Sfatului, Casa Sfatului. În această clădire funcţiona camera execuţiilor medievale, iar mai târziu a adăpostit birourile Primăriei. De asemenea, în filmuleț sunt amintite Castele Bran şi Peleş, ca fiind doua destinaţi interesante de vizitat.

Sursa

alte Articole interesante