Transportul în comun ar putea deveni gratuit în UE

O soluție la poluarea din orașe și la lipsa locurilor din parcare ar fi ca transportul în comun să fie gratuit, astfel încât oamenii să prefere să lase mașinile acasă și să foloseasca mijloacele de transport public subvenționate de stat. Cinci mari orașe din Germania vor implementa măsura până la sfârșitul anului, comunică rador.ro.

separator

Guvernul german propune ca transportul în comun să devină gratuit pentru reducerea poluării în orașe. În plus, în curând justiția ar putea interzice vehiculele care funcționează cu motorină, în anumite metropole. Măsurile ar urma să fie testate în cinci orașe din Germania, între care fosta capitala Bonn, cu 300.000 de locuitori, și Essen, metropola industrială din bazinul Ruhr, cu 600.000 de locuitori. Guvernul german prevede de asemenea să “stabilească reguli coercitive” pentru ca autobuzele și taxiurile să respecte limitele impuse pentru poluare.

Dacă proiectul va fi aplicat “cel târziu până la sfârșitul anului”, în orașele Bonn, Essen, Herrenberg, Reutlingen și Mannheim pasagerii vor călători gratuit cu mijloacele de transport în comun. O astfel de măsura ar urma să-i încânte pe utilizatorii din unele orașe precum Berlinul, unde ei plătesc 2,80 euro pentru o călătorie cu autobuzul sau tramvaiul, sau Munchen, unde prețul unui bilet de transport în comun este de 2,90 euro.

Dar o astfel de decizie ar putea crea probleme administrației locale, care riscă să se confrunte cu o creștere bruscă a numărului de călătorii cu transportul în comun. Și în același timp administrația locală va trebui să caute noi mijloace de finanțare a transportului public, pe lângă susținerea de la bugetul federal.

alte Articole interesante