Trei moldoveni, reținuți în România pentru trafic de droguri în valoare de 1,5 milioane de euro

Procurorii DIICOT şi poliţiştii din România au ridicat 20 de kilograme de heroină cu o valoare pe piaţă de 1.500.000 de euro, în urma investigaţiilor într-un dosar de trafic de droguri în care sunt cercetaţi un cetăţean român şi trei din Republica Moldova.

separator
În urma unei operaţiuni desfăşurate în Bucureşti, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, procurori DIICOT structura centrală, împreună ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti efectuează cercetări faţă de un cetăţean român şi trei din Republica Moldova pentru trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc. La razie a fost găsită şi valută, informează mediafax.ro.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecţii, membrii unui grup infracţional organizat, au livrat droguri de mare risc (heroină) în România, prin intermediul unei firme de transport persoane, pe ruta Istanbul – Chişinău, în vederea comercializării pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor limitrofe”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Anchetatorii au confiscat 20 de kilograme de heroină, valoarea de piaţă a drogurilor fiind de aproximativ 1.500.000 de euro. Totodată, au fost ridicate şi indisponibilizate sumele de 19.990 de euro, 784 dolari, 2.125 de lire turceşti, 2.087 de lei moldoveneşti şi 2.580 de lei. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

alte Articole interesante