Trist! Râul Răut ar putea dispărea de pe harta Moldovei

Situație alarmantă în apele râului Răut, mai exact în zona satului Mașcăuți și Jevreni, din raionul Criuleni. Dacă în viitorul apropiat nu se vor întreprinde măsuri urgente, râul Răut ar putea dispărea de pe harta Moldovei.

separator

„Cu părere de rău, localnicii instalează garduri care limitează accesul peștelui, împiedicându-l să depună icre și ducând la înnămolirea râului. Astfel, aceștia nu realizează pericolul adus râului și ecosistemului, în general”, a declarat Oleg Sclifos, directorul Fundaţiei pentru Dezvoltare Ecologică Ecodava.

Localnicii au construit aceste garduri şi continuă să verse nemilos deşeuri în apă, lucru ce duce direct la poluarea mediului ecologic. Aceste garduri dăunează foarte mult răului Rîut, din cauza lor se adună cantități enorme de nămol.

Iar pe lângă aceasta, localnicii din zonă, neavând canalizare, varsă toate deșeurile în apă, iar înălțimea mormanelor de gunoi adunate în regiunea gardurilor ajunge până la un metru și jumătate și se poate întinde până la 20 de metri.

sursa: www.noi.md

alte Articole interesante