Ultima oră! Vor fi efectuate controale în toate blocurile de locuit, mai înalte de 9 etaje, care nu sunt alimentate cu gaze naturale

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a cerut verificări în toate blocurile de locuit, mai înalte de 9 etaje, care nu sunt alimentate cu gaze naturale. Potrivit funcționarului, în mod normal, în astfel de clădiri au loc controale o dată pe an.

separator

În urma deflagraţiei din 6 octombrie, produsă într-un bloc de locuit cu 20 de etaje, nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi oameni rămân internaţi la Institutul de Medicină Urgentă. O locătară a ajuns la spital cu arsuri de peste 30 la sută din suprafața corpului. Femeia este în stare gravă, medicii luptă pentru viaţa ei. Cealaltă persoană internată este pompierul care a fost rănit după ce o placă de beton a căzut peste el în timpul operaţiunii de salvare. Starea lui este medie, iar medicii spun că viaţa lui nu este în pericol.

Cel puțin 15 persoane, locătari ai apartamentelor din preajma celor distruse de explozie, și-au petrecut noaptea la spitalul Sfânta Treime. Nu se știe când se vor putea întoarce în locuințele lor. De asemenea, nu se știe care va fi soarta blocului. Totodată trei locătari ai blocului sunt dați dispăruți, existând riscul să se afle sub ruine.

alte Articole interesante