Ultimul mesaj transmis de o tânără din ”camionul morții” din Marea Britanie familiei sale: ,,Mor, nu pot respira!”

Cel puțin trei persoane, dintre cele 39, găsite decedate într-o remorcă din Essex ar fi putut fi din Vietnam. Una dintre victime le-a trimis un mesaj părinților săi înainte de a muri, scrie BBC News, potrivit libertatea.ro.

separator
Pham Thi Tra My, de 26 de ani, este, foarte posibil, una dintre cele opt femei care au fost găsite fără viață în containerul unui camion în Essex, Marea Britanie. Ea le-a trimis părinților săi un mesaj în care le spune că nu mai poate respira și că va muri.

Fratele ei Tra My, Pham Ngoc Tuan, spune că aceasta le-a plătit 30.000 de lire sterline contrabandiștilor pentru a o duce în Marea Britanie și că ultima dată a auzit de sora sa când era în Belgia.

Ultimul mesaj pe care familia l-a primit de la ea a fost, marți, la ora 22:30 (ora Marii Britnaii), cu două ore înainte ca acel camion să ajungă la terminalul Purfleet din Zeebrugge, în Belgia.

Familia lui Tra My le-a spus jurnaliștilor că aceasta le-a transmis un mesaj text părinților săi: „Îmi pare foarte rău, mamă și tată, călătoria mea într-o țară străină a eșuat. Eu mor, nu pot să respir. Vă iubesc foarte mult mamă și tată. Îmi pare rău, mamă”.

Fratele ei a declarat pentru BBC că aceasta a plecat spre Marea Britanie în 3 octombrie. Ea le spusese părinților să nu o contacteze pentru că „organizatorii” nu îi permiteau să primească apeluri. „A zburat în China și a rămas acolo câteva zile, apoi a plecat în Franța”, a spus el. „Ne-a sunat când a ajuns la fiecare destinație. A încercat prima dată să intre în Marea Britanie pe 19 octombrie, dar a fost prinsă și s-a întors. Nu știu sigur din ce port”, a povestit fratele ei.

Fratele tinerei de 19 ani a declarat că sora sa l-a sunat marți la ora 07:20 (ora Belgiei) spunând că intră într-un container și își oprește telefonul pentru a evita să fie detectată. El spune că nu a mai auzit nimic de ea de atunci. El a spus că un contrabandist a înapoiat familiei în cursul nopții suma de 30.000 de lire sterline. De asemenea, familia tânărului de 26 de ani cu care călătorea Tra My, a primit bani înapoi.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Vietnamului în Marea Britanie a confirmat că a luat legătură cu Poliția Essex în ceea ce privește o privește pe Tra My.

În ”camionul morții” au fost găsite trupurile a 31 de bărbați și opt femei. Poliția Essex a declarat inițial că se credea că toate victimele sunt cetățeni chinezi. Cei 39 de oameni găsiți în containerul frigorific al unui camion condus de un tânăr din Irlanda de Nord au murit cu cel puțin 10 ore înainte de a ajunge în Marea Britanie, spun oficialii belgieni. Containerul frigorific pe care îl transporta camionul a trecut marţi după-amiază prin Zeebrugge și a ajuns în Marea Britanie după ce a fost transportat cu feribotul. De asemenea, autoritățile au transmis că șoferul camionului, Mo Robinson, 25 de ani, din Portadown, County Armagh, Irlanda de Nord, va rămâne în continuare în arest, pentru a fi interogat.

Potrivit presei din Marea Britanie, șoferul nu știe cum ar fi ajuns cei 31 de bărbați și 8 femei în camionul său, iar în momentul când ar fi văzut cadavrele și-a pierdut cunoștința. Autoritățile susțin că, dacă au actele în regulă, containerele nu sunt deschise pentru verificări.

alte Articole interesante