Un brand de haine celebru a copiat designul Gucci. Compania a fost dată în judecată!

Brandul Forever 21 a lansat o serie de produse vestimentare cu un detaliu grafic despre care Gucci spune că îi aparține. Astfel se face că s-a declanșat un amplu proces, iar întreaga lume a modei așteaptă cu interes deznodământul.

separator

gucci-forever-copie

Se întâmplă des ca brandurile de retail, tip mass market, să se inspire, mai mult sau mai puțin, din designul colecțiilor marilor case de modă. Astfel, imediat cum aceste noi colecții sunt prezentate publicului, la foarte scurt timp apar pe piață, în magazinele brandurilor mult mai accesibile ca preț, piese vestimentare și accesorii asemănătoare, la un preț redus.

Uneori, totuși, inspirația merge mult prea departe și se ajunge la procese. Astfel s-a întâmplat și cu brandul Forever 21 despre care cei de la Gucci spun că au copiat practic modelul unei jackete argintii și, în mod special, au folosit și dungile albastru-roșu-albastru sau verde-roșu-verde ce reprezintă esența vizuală Gucci.forever-21-gucci

forever21-gucci-2Forever 21 a lansat aceste produse (jachete bomber, puloverse și coliere) la sfârșitul anului trecut și, după multe încercări de a stinge conflictul departe de instanță, cei de la Gucci au deschis un proces urmărit acum cu interes de lumea modei.

sursa

alte Articole interesante