Un copil a dispărut dintr-un centru de plasament din Chișinău

Un copil de 13 ani a dispărut dintr-un centru de plasament din capitală. Deși au trecut trei zile de când a fost anunțată poliția, băiatul încă nu a fost găsit. Oamenii legii spun că nu este prima dată când minorul fuge de acolo.

separator
Pe cinci noiembrie, polițiștii au fost anunțați despre dispariția băiatului. Au aflat despre asta și soții care l-au avut sub tutela pe copil timp de un an și jumătate, până la începutul acestei veri. Conducerea centrului de plasament din care a fugit băiatul spune că nu știe care ar fi fost cauza.

,,Fiecare copil care decide să părăsească centrul are probabil niște motive care le aflăm la momentul întoarcerii. Este un copil obișnuit, a venit la noi fiind într-o formă de protecție de tip familial. Echipa noastră se ocupă de copil și îi oferă tot ce se poate de oferit”, afirmă directorul executiv al centrului de plasament.

Cazul a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliție Botanică, iar oamenii legii spun că minorul este căutat și afirmă că nu este prima dată când acesta fuge din centrul de plasament. Șefa direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului susține că acest centru nu se subordonează direcției, prin urmare cazul ar trebui să fie gestionat de poliție.

sursa: www.protv.md

alte Articole interesante