Un moldovean a devenit Campion Mondial la Dans sportiv

Duminica trecută, în oraşul francez Marsilia, s-a desfăşurat finala Campionatului Mondial de Dans Sportiv (WDSF). Titlul de campioni mondiali a fost adjudecat de Germania, care a fost reprezentată de cuplul de dansatori format de moldoveanul Dumitru (Dima) Doga şi Sarah Ertmer de la TD Tanzsportclub Düsseldorf Rot-Weiss e.V.

separator

Împreună cu Sarah Ertmer, au devenit primii în lume la Campionatul Mondial de Dans Sportiv

Încă din runda preliminară, cei doi dansatori au captat şi impresionat publicul şi juraţii prin graţia artistică desăvîrşită redată în dansurile lor de tip standard şi latino.


Au reuşit să se impună în finală împotriva redutabililor Winson Tam & Anastasia Novikova din Canada. Astfel, Dumitru (Dima) Doga şi Sarah Ertmer au reuşit să puncteze, pentru Germania, o triplă performanţă excepţională – campioni ai Germaniei, campioni europeni şi campioni mondiali. Iată şi configuraţia podiumului cîştigătorilor:

Locul 1.: Dima Doga/Sarah Alcatel (Germ)
Locul 2.: Winson Tam/Anastasia Novikova (Can)
Locul 3.: Evgeny Sveridonov/Angelina Barkova (Rus)

Vestit în lume şi anonim acasă! Dumitru Doga face parte din categoria restrânsă a celor înzestraţi cu har, cu talent de anvergură mondială, pentru a cărui exprimare a fost nevoit să reprezinte altă ţară decît a sa, o ţară care ştie să aprecieze valorile aşa cum se cuvine.

sursa

alte Articole interesante