Un moldovean a fost condamnat la 121 de ani de închisoare, în Grecia

O instanță din Salonic a condamnat un cetățean moldovean la 121 de ani de închisoare. Moldoveanul a fost condamnat pentru conducerea unei mașini cu defecțiuni tehnice, care a provocat un accident soldat cu decesul unui migrant din Irak.

separator

În același dosar, instanța de judecată l-a condamnat pe un georgian la 290 de ani de închisoare pentru transportarea ilegală a migranților. Agențiile ruse Ria Novosti și Tass. care fac trimitere la efsyn.gr, scriu că gruparea care se ocupa cu transportul ilegal de migranți fost arestată, în urma unui accident rutier din aprilie 2017, când un migrant irakian și-a pierdut viața.

Rechizitoriul arată că gruparea a organizat nouă transportări ilegale de străini din Turcia în Salonic și în Atena în perioada octombrie 2016 – iunie 2017. Georgianul, care potrivit anchetei, a condus gruparea a primit 290 de ani de închisoare. Un complicele grec a fost condamnat la 69 de ani.

Instanța l-a condamnat, de asemenea, pe moldoveanul care i-a ajutat la transportarea oamenilor. Presa elenă scrie că pe lângă 36 ani de închisoare primiți, aceasta a mai primit 85 de ani de închisoare pentru că în momentul accidentului soldat cu o victimă el se afla la volanului automobilului. Pe un alt moldovean, aflat pe banca acuzațiilor, instanța l-a considerat nevinovat.

În același timp, se indică faptul că instanța a luat în considerare faptul că inculpații nu au antecedente penale și au dus anterior „o viață onestă” și nu i-a condamnat la închisoare pe viață. Cu toate acestea, toți cei condamnați vor rămâne în închisoare grecească timp de cel mult 25 de ani, deoarece, potrivit legislației acestei țări, acesta este termenul maxim de detenție.

sursa: www.moldova.org

alte Articole interesante